Hackney’de, Türkçe Eğitim Konferansı

Hackney Free and Parochial CoE Secondary School’da toplanan Türkçe Konuşan Toplum Eğitim Forumu katılımcıları, Hackney Belediye temsilcileri ve sivil toplum temsilcileri Türkçe konuşan toplumun okul çağında eğitim sorunlarını masaya yatırdı.


Uluslararası Eğitim Danışmanı ve Proje Koordinatörü Aydın Mehmet Ali Forum’a katılanlarla ilgili şu bilgiyi verdi:


“Hackney’de Türkçe konuşan toplumun eğitimdeki başarısını artırmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla herkese açık olan foruma eğitim uzmanları, okul yöneticileri, öğrenci aileleri katılıyor. İlk toplantı 2004 Aralık’ta yıpılmıştı. Yılda üç kez toplantı düzenleniyor. Son toplantı geçen haftaydı.”


Mehmet Ali, 25 uzmanın katıldığı son toplantıda alınan kararları da şöyle aktardı:


“Mayıs ayında geniş katılımlı bir eğitim konferansı düzenlenecek. Şimdiden herkesi bu konferansa gelmelerini öneriyorum. Konferansın çatısında yarım gün de Eğitim İş Fuarı düzenleyeceğiz. Böylece eğitimcilerle eğitim kurumları ve Türkçe konuşan özel eğitimciye ihtiyacı olan şahısları biraraya getirmiş olacağız. Çok değerli ve zor yetişen ve bu ülkede de zor bulunan Türkça konuşan eğitimcilerimizin ne yazık ki iletişim sorunundan dolayı ilgisiz işlerde birikimlerini yazık ettiğini düşünüyoruz. Eğitim İş Fuarı onlara bir anlamda da sahip çıkma projesidir…”


DEDEZADE’YE DESTEK


Türkçe konuşan öğrencilere gönüllü klavuz öğretmen “mentoring” sisteminin getirilmesi için de toplantıda karar alındığını vurgulayan Mehmet Ali, “Ayrıca Whitehart Lane’de fen derslerinin Türkçe de okutulması uygulamasına son verilmiş ve eğitimci Kelami Dedezade’nin de işine son verilmişti… Eğitim başarısında iki dillilik çok önemli. Bilimsel araştırmalara rağmen yeni müdürün aykırı uygulamasını mektupla protesto edeceğiz. Bu konuda basınımıza da görev düşüyor” dedi.


Aydın Mehmet Ali, eğitimde iyileşme sağlanması için yazılıp çizilenlere rağmenbir gelişme elde edilemediğinin de altını çizerek, “Önemli olan Hackney ya da Türkçe konuşan toplumun yoğun olduğu bölgelerde Türkçe konuşan eğitimcilerin eğitim sistemi içine girmesidir…” diye konuştu.


Türkçe Konuşan Toplum Eğitim Forumu ile ilgili ayrıntılı bilgi 020 8820 7177’den alınabilecek…


FOTOĞRAF: Uluslararası Eğitim Danışmanı ve Proje Koordinatörü Aydın Mehmet Ali

789080cookie-checkHackney’de, Türkçe Eğitim Konferansı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.