Haco’nun filmi “Li Vir” İstanbul yolcusu

Son 12 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen, geniş izleyici kitlesi ve aynı anda Türkiyenin genelindeki bir çok sehirde gösterim yapan if İstanbul Türkiyenin en önde gelen uluslararası film festivaleri arasında yer almakta. Daha önce dünyaca ünlü kürt yönetmen Bahman Ghobadi gibi isimleri konuk eden İf İstanbula bu yıl ingiltereden Kürt yönetmen Haco Chekoda davetliler arasında.

26 Şubat’ta istanbulda Türkiye premierini yapacak olan Haco Cheko’nun filmi “Li Vir” Aynı zamanda festivale katılan filmler içerisinde if kare programında da gösterimi yapılacak. İf kare programına seçilen filmler istanbul gösterimi ile beraber Türkiyenin değişik 23 şehrinin yanı sıra Lefkoşa, Beyrut ve Ramallah’daki izleyiciyede ulaşıyor.

İstanbuldan böylesi bir davet almanın sevindirici olduğunu belirten Haco Cheko, Londrada yaptığı böylesi bir çalışmayı Türkiyedeki insanlarla buluşturmanın heyacanı içerisinde olduğunu söyledi. Özelikle Londrada yaşayan Türkiyelilerin sanat anlamında büyük bir tüketim içerisinde olduğunuda belirten Haco Cheko, Bu anlamda değerlendirildiğinde böyle bir çalışmayı Türkiyeye ve uluslararası diğer festivallere göndermenin dahada sevindirici ve daha anlamlı olduğunu söyledi.

Yönetmen Haco Cheko’nun ilk uzun metrajlı filmi olan Li Vir, Türkiyeli Vicdani retçi olan Musa ile Kaçak yaşayan Dingil Hüseyinin hikayelerini şiirsel bir dille vicdan, adalet, yalnızlık ve doğduğu topraklarda uzaklaşma konularını anlatıyor. Yarı kurmaca yarı belgesel tarzında çekilen film aynı zamanda 24 Kasım 2011 de 7. Londra kürt film festivalinde Londra premierini yapmıştı ve büyük bir beğeni kazanmıştı.

İf İstanbul hakında daha fazla bilgi almak istiyenler http://www.ifistanbul.com internet adresinde ulaşabilirler.

840610cookie-checkHaco’nun filmi “Li Vir” İstanbul yolcusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.