Hadi evlendirin beni

Seyrediyorum rastladıkça.Hayatın kendi gibi.Bir taraf kime gideceğini biliyor,diğeri kim gelecek bilmiyor.Tek fark milyonların gözü önünde oluyor ne olacaksa.

Talipler geliyor heyecandan kalpleri ağızlarında burunlarında.Ama sahiden etkilenip geliyorlar,öylesine sahiplenerek,ve ilgilerine ilgi bulacaklarından kesinlikle emin olarak geliyorlar..

Hayalindeki koca ya da karı adayını arayan,bu nedenle görücüye çıkmış kadın ve erkekleri,haftalarca televizyondan izliyor talip olan seyirci.İlgilendiği adayın kaşını gözünü şirin,yiğit sözünü takip ediyor ve “İşte benim aşkım,yıllardır aradığım” diyor.Bu duyguyu sindiriyor.Bu duyguyu aşk olarak düşünüyor ve daha fazla beklemeden artık,sarılıyor telefona.

Ve “Boyunuz yaşınız kaç daha önce evlendiniz mi,buyurun bekliyorum”davetini alıyor ve heyecanlı hazırlık turuna başlıyor.

Bu arada sunucuların tavrı da çok eğlenceli.Her an azarlamaya hazırlar adayları. “Şşşşt! lüzumsuz konuşma bak görüyorsun elimin tersini ona göre haaaa!”tavrındalar.Çomağı almışken hazır ellerine yaş, din, dil, kadın, erkek ayrımcılığı yapmadan,hepsine ucunu gösteriyorlar.Adaylar da sunucuların otoriter ebeveyn tavrını kabullenmiş durumda gülerek,ezilerek,utanıp sıkılarak, hak vererek karşılıyorlar bu tutumu.Şimdi konuşsun sunucu,nasıl olsa talip olarak gelen kişiyi isteyecek veya istemeyecek kararı verecek olan merci adayın kendi.

Veee!İşte beklenen an,ne giysem ne götürsem,nasıl görünsem diye telaşlı hazırlığın sonunda asla görüntüsünden memnun olmayan “saçım istediğim gibi olmadı,pembe eteğimi giyseydim keşke”.”Ay güzelmiyim,yakışıklımıyim?? o da beni beğenecek mi???” endişeleri için de,telaştan ağzı kuruyan,bu yüzden durmadan su içip tuvalete koşan talipleri az sonra,günlerdir stüdyo tozunu yutmuş,birkaç talipteki elektrik kesintisi yüzünden,elektrik alamayıp,görücü gelenleri harcamış,onca yoğun duyguya zeval vermiş pişkin bir aday beklemektedir.

Arada birbirlerini görmelerini engelleyecek pano kapatılıyor ve aday istenmek ve beğenilmekten mutlu,bazıları bu defa hayalindeki kişinin gelmesini dileyerek,bazıları kolay beğenmeyen zaten,bu yüzden seyircinin daha meraklı beklediği gelen talibi,bir bekleyiştir ki başlar.Müzikler pek hoş.Anlamları anın anlam ve önemine uygun.Gözün aydın olan oldu sonunda işin olduğuna dair şarkı sözleri.Boş ver boş ver arkadaş başka bulursun,şarkı sözcükleri de” olumsuz sonuç ama bak bir yığın aday var dışarıda “telkini için.

Ama evlenenler var hanı şu elektrik akımı deyip duruyorlar ya akımı mükemmel olanlar var ki,onları ilk bakışmalarından anlıyorsunuz valla.

Evlenmekten umudunu kesenler,evliliğe sıcak bakmayanlar için,özendirici bir program.En sicağı ve benim tuttuğum sunucu Esra Erol.Yalnızlık Allaha mahsus.

Eğlenelim evlenelim.

763250cookie-checkHadi evlendirin beni

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.