‘Hadi Öldürsene Canikom’ turneye çıkıyor

Dekor Tasarımı Barış Dinçel’e, Kostüm Tasarımı Türkan Kafadar’a , Dramaturjisi H.Zafer Şahin’e, Işık Tasarımı Mustafa Türkoğlu’na ve Efekt Tasarımı Hidayet Türkoğlu’na ait oyunumuzda  8.Afife Jale Ödülleri’nde “En İyi Komedi Kadın Oyuncu” dalında bu yıl ödül alan Celile Toyon , Sezai Aydın ve Hale Akınlı rol alıyor.

Oyunumuzun kısaca konusu şöyle ; bir apartmanın bodrum katında, birbirlerine “tutunarak” yaşayan iki dul, yalnız, yaşlı ve kentli  kadının hikayesidir. Kah kavgaya tutuşurlar, kah büyük bir sevgi ile sarılırlar birbirlerine ve iki can yoldaşı olarak “yaşayıp giderler”… 

Yalnızlıklarını , yaşlılıklarını, geçmişlerindeki yaşanmamışlıkları paylaşan bu iki kadından, 68 yaşındaki Siyen, ölmüş  general kocasının anılarını anlatıp durur, 72 yaşındaki Diha ise kendisine  başka başka erkeklerin adıyla “gönderilen” aşk mektuplarıyla avunur.

Gazeteler ve radyo haberleri, kendisini Havagazı Memuru olarak tanıtan, ardından evine girdiği yalnız yaşlı kadınları öldüren  “genç ve yakışıklı bir erkek” ile ilgili bir haber vermektedir. Bu haber iki kadını korkutur  ama bir yandan da duygusal yanlızlıklarını tetikler. Bu erkeği özlemle beklemeye başlarlar…

Sonunda Havagazı Memuru gelir. Ancak bu gelen, gerçek bir  Havagazı Memurudur.  Yaş haddinden emekli olmuş, yevmiyeli olarak çalışmayı sürdüren bu adamla, kısa bir an için “hayattan zevk alma oyunu” oynarlar.  Kısa ama hakiki bir zaman diliminde, üçü de mutlu olacaktır.

1105720cookie-check‘Hadi Öldürsene Canikom’ turneye çıkıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.