‘Hadi ufak ufak yollan bakalım Tony’

İngiltere’nin pazar gazeteleri geçen hafta ikinci kez polis tarafından ifadesinin alındığı açıklanan ve bu konuda İngiltere tarihinde bir ilki yaşayan Başbakan Tony Blair’in siyasi yaşamında en sıkıntılı günlerini yaşadığını öne sürdüler.


The Sunday Times gazetesi başyazısında, “Gitme zamanı geldi, Tony” başlığıyla şu değerlendirmeyi yaptı:


“Başbakan devam eden varlığıyla İşçi Partisi’ne, daha da önemlisi İngiliz siyasetine zarar veriyor. Bir demokrat ve bir vatansever olarak, gerek bunun, gerekse halefinin görevinin İngiliz siyasetini temizlemek ve itibarını geri kazandırmak olacağının farkına varmalı. Bu göreve ne kadar çabuk başlanırsa, o kadar iyi olacaktır.”


KADERİ BİR KOMİSERİN ELİNDE


Gazetenin yazarlarından Simon Jenkins de şu yorumları yaptı:


“Bazı zamanlarda yönetici sınıfın, brendi ve purolarıyla koltuklarında otururken, soğukkanlılıklarını kaybedip yolsuzluğa karışmış bakanlar ve zayıf parlamentolara karşı ‘ulusu savunmak’ üzere sokaklara tanklar gönderdiği ülkeleri anlayabiliyorum. İngiltere, 2007 yılında görevini bırakmayı reddeden bir lidere ve onu yerinden etmeyi reddeden bir parlamentoya sahip. Bu liderin kaderi ise bir polis komiserinin elinde. Yazılı bir anayasa isteyen kimse yok mu?”


The Observer gazetesi ise “Bırakın Tony Blair işini yapsın” diye yazdı. Gazete şöyle devam etti:


“Blair’in ne zaman görevi bırakacağı aşağı yukarı biliniyor. Bazıları için bu tarih çok erken değil, bazılarına göre ise çok erken. Herhangi bir yanlışı olduğu kanıtlanmadığı sürece, Blair’e seçilmiş bir başbakan olarak işini yapma özgürlüğü yanınması gerekir.”


BLAİR’DEN TAŞINMA HAZIRLIKLARI


Blair, Londra Bayswater’daki evinin arkasında bulunan konutu da alarak ev sayısını 5’e çıkardı. Blair’in 800 bin sterlin değerindeki konutu almak için kontrat imzaladığı belirtildi. Bristol’de 2, Durham’da 1 evi bulunan Blair’in 2007’de Başbakanlık’tan istifa ederek


Downing Street’tteki köşkten ayrılınca yeni aldığı konuta taşınacağı belirtiliyor. Başbakan’ın eşi Cherie Blair’in de her 2 evi birleştirerek daha sıkı korunan bir konuta kavuşmayı planladığı ifade ediliyor.

799090cookie-check‘Hadi ufak ufak yollan bakalım Tony’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.