“Haftalık Seks Pozisyonu” Kampüsü karıştırdı

Gölgeli olarak siyaha taranmış grafik resimle gösterilen seks pozisyonlarını, cinsellik üzerine araştırmalarıyla tanınan ünlü “American- The Kinsey Institute” gözetimi ve tavsiyesi doğrultusunda yapan öğrenci gazetesi The Exponent’in editörlerine yağan eleştiri mektupları karşısında gazete yönetimi iyice bunaldı.

Gazetenin editörlerinden Missy Paniaguas bir köşe yazısı yayınlayarak, yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Paniaguas, “Haftalık Seks Pozisyonu” sayfasının üniversite öğrencilerini sekse teşvik etmediğini, evlilik kurumuna karşı olmadığı gibi, evlilik öncesi ilişkiyi özendirmediğini, böyle bir amacı bulunmadığını iddia ederek eleştirilere yanıt verdi ve “Öte yandan öğrencilerin yüzde 95’i bunu yapmıyor mu” diye sormadan edemedi.

Okurlardan gelen eleştirilerin yoğunlaştığı nokta, üniversite öğrencilerinin bu grafik resimlere bakarak cinsel ilişkiye kalkışacakları yönündeydi.

The Exponent editörü “iki yüzlülük yapmanın bu sayfaları yayınlamaktan daha çirkin olduğu” yönündeki düşüncesine karşılık özellikle muhafazakâr öğrenciler ve velileri tarafından zaman zaman tehdite kadar ulaşan eleştiri mektupları, e-postalar ve hatta telefon mesajları gazeteye yağmaya devam ediyor. Bu köşeye karşı olanların bugünlerde daha büyük protesto gösterilerine kalkışacakları duyumu üzerine üniversiteye ait olan gazete binası korumaya alındı.

Gazetenin 26 Mart Cuma günkü sayısında, hafta sonu tatiline giren öğrencilere önerdiği seks pozisyonu için kullandığı başlık, “Makasla Beni Zerkes” olunca, bu eleştiriler daha da yoğunlaştı. Grafik resimde birleşme hâlindeki çiftlerin makas görünümü yer alıyordu. Zerkes, “Pers İmparatoru Xerxes” den kaynaklanan bir cinsellik deyimi olarak kullanılıyor ve gazetenin ressamı Qing Zhao tarafından gölgelenerek çizilmiş resimde bu tür cinsel birleşmenin açıkça tanımı yapılıyordu.
İlgili web sayfası: http://www.purdueexponent.org/

1502090cookie-check“Haftalık Seks Pozisyonu” Kampüsü karıştırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.