Haham saldırıya uğradı

Aralık ayıında İranda düzenlenen ve Nazilerin Yahudi katliamı ve Siyonizm gibi konuların tartışıldığı uluslararası konferansa katılan Siyonist karşıtı Haham Moishe Arye Friedman, Yahudi yardım örgütü ZAKA üyeleri ve Yehuda Mesi Zahav tarafından darp edildi.

Polonya’nın güney-doğusundaki Lezajsk bölgesinde meydana gelen olayda Siyonist karşıtı Haham Moishe Arye Friedman, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın ev sahipliğini yaptığı “Yahudi Katliamı İncelemesi, Global Bir Perspektif” başlıklı konferansa katıldığı gerekçesiyle saldırıya uğradı.

İsrailli Ortodoks Yahudilerinden olan Yehuda Mesi Zahav, AP haber ajansına verdiği demeçte, Siyonist karşıtı Hamam Friedman’ın saldırganları arasında yer aldığını itiraf etti.

İsrail Maariy gazetesine de açıklamada bulunan Yehuda Mesi Zahav, “Arkadaşlarımla birlikte Nazi ölüm kampı Auschwitz’i ziyaret etmiştik. Bu, oldukça duygusal ve üzücü bir ziyaretti. Ziyaretin ardından Siyonist karşıtı Hamam Friedman’ı görünce öfkelendik” dedi.Yehuda Mesi Zahav, saldırıyı bütün Yahudiler adına gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

YAHUDİ KATLİAMI SAFSATA

İran’da gerceklestirilen ve 2 gün süren  konferansta, “Nazi Almanya’sında Yahudilere yapılan katliamla ilgili olarak “gizli kalmış gerçekler, Avrupa’da Yahudi karşıtlığının sebepleri”, “Yahudi katliamı ve Siyonizm”, “Tarihi Belgeler Işığında Yahudi Katliamı” ve “Yahudi Katliamı: Kurallar ve Medya” gibi konular da ele alınmıştı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad da, bir süre önce katliamı “safsata” olarak nitelemiş ve buna dünyadan büyük tepki gelmişti. Diğer taraftan, İran’da ağustos ayında da Yahudi katliamı konusunda uluslararası bir karikatür yarışması düzenlenmişti.

1147890cookie-checkHaham saldırıya uğradı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.