Haşimi ‘dostluğu geliştirmek için’ Türkiye’de

Haşimi, Esenboğa Havaalanına gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Ankara’ya ikili ilişkilere dair görüş alışverişinde bulunmak için geldiğini belirten Haşimi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün planlanan Irak ziyaretinin sağlık sebepleriyle ertelendiğini hatırlattı. Haşimi, “Sayın Gül’ün sağlığının yerinde olup olmadığı ve yakın bir zamanda Irak’a ziyaret etme arzusunu hala sürdürüp sürdürmediğinden emin olmak istedim. Kendisini Irak’ta görmek isteriz” diye konuştu.


Haşimi, Ankara’ya özel bir mesajla gelip gelmediğinin sorulması üzerine de ABD-Irak güvenlik anlaşmasının (SOFA) ardından yeni bir döneme girildiğini söyleyerek, Türkiye ile ortak çıkarlar çerçevesinde konuşacak pek çok şey bulunduğunu kaydetti. Haşimi, “İkili ilişkilerimizi her alanda geliştirmek istiyoruz” dedi.


Irak’ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin de bu fikirde ve PKK ile mücadelede işbirliğine hazır olup olmadığının sorulması üzerine de Haşimi şunları söyledi:


“Bunu teyit edebilirim. Ankara’ya gelmeden önce dün Sayın (Irak Devlet Başkanı Celal) Talabani ile görüştüm. Talabani’nin söylediği şey, ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda Iraklı Kürtlerin açık fikirli olduğu yönünde güçlü ve olumlu bir mesaj iletmemdi.”


CUMHURBAŞKANI GÜL, HAŞİMİ’Yİ KABUL ETTİ


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi ve beraberindeki heyeti kabul etti.


Çankaya Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü.

1071420cookie-checkHaşimi ‘dostluğu geliştirmek için’ Türkiye’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.