Hakkari’de çatışma: 1 ‘şehit’

Alınan bilgiye göre, gece, Irak sınırına yakın dağlık bir bölgede operasyon yürüten güvenlik güçleriyle PKK arasında çatışma çıktı. PKK’lilerin açtığı ilk ateşte bir askerin şehit olduğu açıklandı.

Çatışmada bir “terörist” silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Kaçanların yakalanması için bölgede operasyonlar düzenlendiği öğrenildi.

Çatışmada şehit olan askerin naaşı, Jandarma Komutanlığı’na ait helikopterle Van’a getirildi.

Soma İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri, çatışmada hayatını kaybeden Uzman Çavuş Mete Han’ın (25) şehit olduğu haberini ailesine iletti.

Şehit Uzman Çavuş Han’ın babası Osman Han ile annesi Akife Han, acı haber üzerine sinir krizleri geçirdi. Öte yandan, Şehit Uzman Çavuş Mete Han’ın naaşının, Van’dan uçakla İzmir’e getirileceği, buradan da memleketi Soma’ya götürüleceği öğrenildi.

ŞEMDİNLİ’DE 1 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALANDI

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde “terör örgütü” mensupları tarafından açılan taciz ateşi sırasında bir güvenlik görevlisinin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesindeki, ”Bölücü Terör Örgütüyle Mücadele Olayları” başlıklı bölümde yer alan bilgiye göre, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Irak sınırı bölgesinde görev yapan güvenlik güçlerine, “bölücü terör örgütü” mensupları tarafından taciz ateşi açıldı. Taciz ateşi açılan bölge anında destek silahlarıyla ateş altına alınırken, bir güvenlik görevlisi yaralandı.

Bu arada, Bingöl’ün Karlıova ilçesi dağlık arazi kesiminde, “bölücü terör örgütü” mensuplarına ait 215 kilogram gıda maddesi ve çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi.

Öte yandan, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi dağlık arazi kesiminde, teröristler tarafından açılan ateş sonucu bir güvenlik görevlisinin “şehit” olduğu, bir “terörist”in de etkisiz hale getirildiği çatışmada, “teröristle” birlikte, 1 Kaleşnikof piyade tüfeği ve bu silaha ait 150 mermi ile bir telsiz ele geçirildi.

1206690cookie-checkHakkari’de çatışma: 1 ‘şehit’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.