Hakkari’de üs bölgesinde patlama: 4 asker yaşamını yitirdi, 20 asker yaralandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Hakkari’nin Şemdinli ilçesi sınırlarındaki Süngü Tepe Üs Bölgesi’ndeki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada dört askerin yaşamını yitirdiğini, 20 askerin de yaralandığını açıkladı.

Erdoğan, Ankara’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında yaptığı konuşmada, “Bu gece maalesef Hakkari’de bir mühimmat depomuzdaki patlama sebebiyle şu an itibariyle dört evladımız şehit oldu ve 20 civarında yaralımız var” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, “atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kazanın” meydana geldiği belirtilmişti.

Açıklamada, “Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır” denilmişti.

Hakkari Valiliği: Arızalı mühimmat infilak etti

Hakkari Valiliği de dün gün içerisinde yaptığı açıklamada, top atışı sırasında arızalı mühimmatın infilak ettiğini söyledi ve yaralı askerlerin bulunduğunu aktardı.

Yaralı askerler, helikopterde indirildikten sonra hazır bekleyen ambulanslarla Hakkari ve Yüksekova devlet hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, yaralanan askerleri tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret ederek, geçmiş olsun diledi.

Şemdinli Sulh Ceza Hakimliği Cuma akşamı olaya ilişkin yayın yasağı kararı aldı.

Kararda, Şemdinli’nin Gelişen bölgesi Süngü Tepe Üs Bölgesi Topçu Bataryası’nda meydana gelen patlama olayıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği vurgulandı.

Medyada ilgili bir takım yanlış bilgiler ve görüntülerin yayımlandığı belirtilen kararla ilgili olarak, “Bu durumun soruşturmanın sağlıklı yürütülmesine engel olmaması, toplumun olumsuz etkilenmemesi, olayın vehameti, kamu düzeni ve güvenliği göz önünde bulundurulduğunda 5187 sayılı yasanın 3/2 maddesi uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her tür haber, röportaj, eleştiri, görüntü vb yayınların yapılmasına yayın yasağı getirilmesi talebi, yasaya ve usule uygun olduğundan Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebinin kabulüne karar vermek gerekmiştir” denildi.

2243500cookie-checkHakkari’de üs bölgesinde patlama: 4 asker yaşamını yitirdi, 20 asker yaralandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.