Halifax da kriz potasında mı?

İngiliz basınında yer alan konuyla ilgili haberlerde, Halifax ve Bank of Scotland'ın sahibi olan HBOS grubunun hisselerinin yüzde 40 değer kaybettiğine işaret edildi.


İngiliz basını, Halifax'ın bütün dünyayı etkisi altına alan kredi krizinin bir sonraki kurbanı olabileceği tahminlerine yer verirken, İngiliz hükümeti de Halifax'ın güçlü ve güvenilir durumunu koruduğuna dair bir açıklama yaparak piyasadaki güveni tesis etmeye çalıştı.


Bu arada, Halifax'ın bir güçlük yaşaması ve kurtarılma durumuna düşmesi ihtimaline karşı iki rakip banka olan HSBC ve Lloyd's TSB'nin herhangi bir kurtarma operasyonunun potansiyel alıcıları olarak sıraya girdikleri de belirtiliyor.


Finansal danışmanlar ise, İngiliz basını aracılığıyla yaptıkları açıklamalarda, yatırımcılara ve mevduat sahiplerine ''rahat olmaları'' tavsiyesinde bulunuyor. Söz konusu çevreler, hükümetin krizin büyümesi halinde mutlaka duruma müdahale edeceği ve sıradan yatırımcı ve mevduat sahiplerinin zarar görmesinin önüne geçeceğinin garanti görülmesi gerektiğini belirtti.


Öte yandan, dün İngiltere'de açıklanan enflasyon rakamları son 16 yılın en yüksek seviyesine ulaştı ve yüzde 4.7'ye çıktı. Uzmanlar, bu rakamın önümüzdeki aylarda daha da artabileceği uyarısında da bulunuyor.

815310cookie-checkHalifax da kriz potasında mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.