‘Halk düşmanından ulusal kahramana’

The Independent gazetesinde 2008 Frankfurt Kitap Fuarı’nda Türkiye’nin konuk ülke olması dolayısıyla, Orhan Pamuk’un da aralarında olduğu Türkiye’den bazı yazarlarla söyleşi yaptı.


“Halk düşmanından ulusal kahramana” manşetiyle Frankfurt Kitap Fuarı’ndaki konuk ülke Türkiye’yi anlatan The Independent, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesi yüzünden yargılanan Orhan Pamuk’a geçmişte Türkiye’de eziyet edildiğini, yazarın şimdiyse Türkiye için küresel çapta bir büyükelçiye dönüştüğünü yazdı.


Orhan Pamuk da gazeteye son kitabı Masumiyet Müzesi’nin yayınlanması sonrası yapılan yorumlardan memnun olduğunu vurgulayarak “Benim için kötü zamanların artık son bulduğunu düşünüyorum. İlk kez medya beni hoş karşıladı” diye konuştu…


The Independent, Türkiye’de yargılanan tanınmış yazarlardan Perihan Mağden ve Elif Şafak’ı da, “Muhalif Türkler” olarak nitelendirdi.


Gazeteye konuşan Perihan Mağden “AKP’nin gizli bir gündemi olduğuna inanmıyorum. AKP yanlısı değilim, asla onlara oy vermeyeceğim. Ancak demokratik olduğu sürece, AKP’yi destekleyeceğim” dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bir süre önce İstanbul’da birlikte öğle yemeği yediği yazarlar arasındaki Elif Şafak ise bu diyaloğun sembolik olduğunu belirterek “Türkiye’de semboller önemlidir” diye konuştu…

816420cookie-check‘Halk düşmanından ulusal kahramana’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.