Halk Meclis binasına yürüdü

”Meclis’i Kuşat” adı altında organize edilen ve internetten yapılan çağrılarla örgütleşilen gösteriye katılanlar, hükümete, ”İstifa”, ”Buna demokrasi diyorlar ama değil”, ”Bu krizin faturasını biz ödemeyeceğiz” diye sloganlar atarak seslendiler.

Gösterinin izinsiz olması dolayısıyla Madrid özerk yönetimi yetkilileri ”yasa dışı bir gösteri” açıklamasında bulunsa da polisin müdahalesi olmadı.

Neptün Meydanı’nda toplanan kalabalık barışçıl bir şekilde protestolarına devam ederken, polis, daha önceden olduğu gibi Meclis binasına giriş yolunu demir barikatlarla kapattı.

25 Eylül’de gerçekleşen ve 35 kişinin gözaltına alınıp 64 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan gösteri sonrasında yaşanan siyasi ve hukuki tartışmalar da gösteriye katılanlar tarafından protesto edildi.

Söz konusu gösteride gözaltına alınanlardan 33 kişi serbest bırakılırken, bazıları hakkında devletin kurumlarına karşı suç işlendiği gerekçesiyle dava açılabileceği belirtilmişti. Ulusal Mahkeme, bununla ilgili kararını 1 Ekim Pazartesi günü verecek. (ntvmsnbc)

1358920cookie-checkHalk Meclis binasına yürüdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.