Halk ozanı Aşık Veysel Ankara’da anıldı

Yemeğe, başta CHP Genel Başkanı Deniz Baykal olmak üzere, CHP’li milletvekilleri, yargı organı üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Aşık Veysel’in akrabaları katıldı.


Aşık Veysel Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Özer yemekte yaptığı konuşmada, Aşık Veysel’in kişiliğinden ve ozanlığından bahsetti. Veysel’in, insan, doğa ve toprak adamı olduğunu vurgulayan Özer, dernek olarak Aşık Veysel’i tüm Türkiye’de tanıtmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.


Aşık Veysel’in, barış ve kardeşlik duygularını ön plana çıkardığının altını çizen Özer, “Cumhuriyet için, demokrasi için ve laiklik için türkü söylemeye ve söyletmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


BAYKAL: “ÇATIŞMA DEĞİL, SEVGİYİ ÖĞÜTLEDİ”


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da konuşmasında, Aşık Veysel’in şair kimliğinin yanı sıra, siyasi kimliğine de dikkat çekti. Veysel’in, şiirlerinde çatışma, gerginlik ve meydan okuma yerine sevgiyi ve barışa vurgu yaptığına işaret eden Baykal, “Aşık Veysel’deki siyaset çatışma değil, uyum siyasetidir. Aşık Veysel bir Cumhuriyetçidir, Cumhuriyet’in bir ürünüdür. Cumhuriyet’in yakaladığı değerli bir insandır” dedi.


Aşık Veysel’in hayatı boyunca en büyük üzüntüsünün Atatürk’ün yüzünü görememek olduğunu anlatan Baykal, Veysel’in, “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Kara Toprak”, “Güzelliğin On Para Etmez” ve “Dostlar Beni Hatırlasın” şiirlerini de okudu.


Baykal, “Uzun İnce Bir Yoldayım” adlı şiiri okurken de AKP Hükümeti’nin AB politikalarına üstü kapalı olarak göndermede bulundu.


Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Baykal, Aşık Veysel’i daima hatırlayacaklarını söyledi.


Konuşmaların ardından, Aşık Veysel Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Özer, Baykal’a derneğin çalışmalarına verdiği katkıdan ötürü teşekkür plaketi sundu.


Gecede, Türk Halk Müziği sanatçıları Cengiz Özkan ve İhsan Öztürk de Aşık Veysel’in sevilen türkülerini seslendirdiler.


İLGİLİ KÖŞE: Kadim Ülker / Aşık Veysel’i bir daha anarken

1040540cookie-checkHalk ozanı Aşık Veysel Ankara’da anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.