“Halk Washington’dan bezdi”

ABD’de borç tavanının yükseltilmesi için gereken tasarının dün Kongre tarafından onaylanmasını ardından bugün Beyaz Saray’da gazetecilere bir açıklama yapan Obama, “Hükümetin kepenk kapaması ve ABD’nin borç tavanının yükseltilmesi kararından önce temerredü düşme riski, Amerikan ekonomisine hiç gereksiz şekilde zarara uğrattı” dedi.

Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasındaki uyuşmazlığın, ekonomik büyümeyi yavaşlattığını ve yeni istihdam planlarını olumsuz etkilediğini kaydeden Obama, “Sadece temerrüde düşme tehdidi bile, (devletin) borçlanma maliyetini yükseltti, ki bu da bütçe açığımızı artırdı” ifadelerini kullandı.

“ABD SÖZLERİNİ TUTMAK ZORUNDA”
Amerika’nın küresel ekonominin zeminini oluşturduğunu vurgulayan Başkan Obama, “Bu yüzden verdiğimiz sözleri tutmalı ve yükümlülüklerimizi yerine getirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Amerikan halkının, Demokrat ve Cumhuriyetçiler arasındaki tartışmalar sebebiyle “Washington’dan bezdiğini” dile getiren Obama, “Bu tartışmanın kazananı yoktu” dedi.

Siyasi krizin ekonomiye verdiği zararın boyutunun bilinmediğini belirten Obama, “Fakat Amerika yeniden ayakları üzerine doğrulacaktır. Her zaman yaptığımız gibi, bu durumdan da kurtulup kendimizi toparlayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“DÜŞMANLARIMIZI CESARETLENDİRDİ”
Bazı Kongre üyelerini, hükümetin kapanması ve temerrüdün, Amerikan ekonomisini güçlendireceği duygusuna kapılmakla suçlayan Obama, “Bunlar ancak düşmanlarımızı cesaretlendirdi ve rakiplerimzi yüreklendirdi” ifadelerini kullandı.

Krizin aşılmasının ardından gündemindeki en öncelikli üç konunun, bütçe anlaşması, göçmen reformu ve vergi tasarısının Kongre’den geçirilmesi olduğunu söyleyen Obama, “Birbirimize düşman gibi davranmak veya kasıtlı olarak işleri daha kötü hale getirmek yerine, daha iyi bir hükümet için birlikte çalışalım” çağrısında bulundu.

1399160cookie-check“Halk Washington’dan bezdi”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.