Halkbank 3,72 TL’den dolar sattı

Halkbank’ın internet sitesinde gece saatlerinde döviz işlemleri hatalı kur üzerinden yapıldı.

Halkbank’ın internet sitesinde yayınlanan döviz kuru oranları vatandaşların kafasını karıştırdı. Gece saatlerinde dolar 3,72’yi, avro ise 4,32’yi gösterdi. Aynı saatlerde diğer bankalarda dolar 6,50; avro ise 7,60 seviyelerindeydi.

Halkbank’ın sitesine bir süre erişim sağlanamazken, müşteri hizmetleri numaralarından da görüşme sağlanamadı.

Halkbank’ın mobil uygulamasıyla işlem yapmak isteyen vatandaşlar ise “Döviz ve altın işlemleri geçici olarak durdurulmuştur” mesajıyla karşılaştı.

HALKBANK: YAZILIM KAYNAKLI BİR HATA

Konuya ilişkin Halkbank’tan yapılan açıklamada sorunun dış kaynaklı 3. parti bir yazılımda yaşanan sistemsel ve operasyonel bir hata nedeniyle yaşandığı ifade edildi. Hatalı kur üzerinden işlemler yapıldığını itiraf eden Halkbank, bu işlemlerin ‘kısıtlı sayıda’ olduğunu iddia etti. Soruna derhal müdahale edildiğini ifade eden Halkbank, müşteri ya da bankanın bu işlemlerden zarar görmediğini ileri sürdü.

KUR RAKAMLARI SOSYAL MEDYADA ÇOK KONUŞULDU

Halkbank’ın yayınladığı döviz kuru sosyal medya kullanıcıların da dikkatini çekti. Sosyal medya kullanıcıları Halkbank’ın sosyal medya hesabına mesajlar göndererek durumun fark edilmesi için çaba sarf etti. (EKONOMİ SERVİSİ)

2222860cookie-checkHalkbank 3,72 TL’den dolar sattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.