Halkevi, Newroz kutlamalarını başlattı

Halkevi(nden verilen bilgiye göre; Hollaway okulu yabancı öğrecilerden sorumlu öğretmen Richard Cohen’in yaptığı açılış konuşmasında Newroz’u tanıttı.


Haringey Kürt Toplum Merkezi çalışanlarından Lokman Tori, Kürtçe, Türkce ve İngilizce olarak etkinliğe katılan ögrencilere Londra’da faaliyet yürüten toplum merkezlerinin çalışmalarından söz etti ve Newroz’un anlamını anlattı.


Konusmaların ardından Demirci Kawa destanını anlatan kısa bir oyun sergileyen Haringey Kürt Toplum Merkezi tiyatro ekibi ve Koma SERSI müzik gurubu sahneye çıktı.


Halkevi’nden açıklanan Newroz Programı şöyle:


Pazar 20 Mart 14.00,  Halkevi’nde Panel, Demir Küçükaydın ve Ziya Yenerorkunoğlu, ‘Ortadoğu, Kürtler ve Türkiye’


Pazar 20 Mart 17.30, KCC (Kurd-İş) te Newroz gecesi kutlamaları
  Koma Çem / Nehîr, Koma Nûrhak, Koma Av û Tav, Hozan Yassen, Enver Bariş, Huseyîn, Uçar, Dengbêj Metîn Îlhan û Koma Hemdem, davul  zurna ve ateş yakılması..


Pazartesi 21 Mart 14.00, GLA (Londra Büyük Şehir Belediye Binasısında) ‘Kürt, Türk ve Kıbrıslı Türklerin sorunları’ başlıkla konferans. Çeşitli konularda farklı konuşmacıların yer alacağı konferans birçok dernek ve kuruluş ile birlikte düzenlenmektedir. Londra’da yaşayan Kürt, Türk ve Kıbrıslı Türklerin ihtiyaçları ve sorunları konulu konferans herkese açıktır.


Pazartesi 21 Mart akşam 18-20 arası, Newroz resepsiyonu
Her sene düzenlenen geleneksel Newroz resepsiyonu bu sene yoğun misafir, dost ve çalışanlarımızın katılımı ile Londra Büyük Şehir belediyesinin (City Hall – London Livings Room) evsahipliğinde gerçekleşecektir. Katılım yalnız davetiye ile mümkün olacaktır.


Çarşamba 23 Mart 18, KCC’de Newroz Paneli (Memet Ali)
‘Newrozun Toplumsal Değişimdeki Rolü’ başlıklı panel Fransa’da Sosyolog profesörlüğü yapan Memet Ali tarafından sunulacak


Perşembe 24 Mart  saat 15, Halkevi’nde-  Panel DAT (Drug Action Team)
‘Uyuşturucu, Alkol ve Suçun Britanya’da yaşayan Kürt toplumun üzerindeki etkisi’ konulu panel DAT (Drug Action Team – Uyuşturu Hareket Ekibi) tarafından sunuluyor.


Perşembe 24 Mart  akşam 18, KCC’de-  Dengbêj gecesi
Kürt kültürünün en eski bir parçası olan dengbêjlik Britanyada yaşayan dengbêjler tarafından tüm zenginliği ve renkliliğiyle sunulacak


Cumartesi 26 Mart 14, Halkevi’nde panel (Eşber Yağmurdereli ve Mehmet Bekiroğlu) ‘Türkiyenin Demokratikleşmesi ve Kürt Sorunun Çözümü’


Cuma 26 Mart 18, Queens Bridge  Arts Centre – Kürt Stand-Up’çu MURAT BATGÎ ilk defa Londra’da sizlerle olacak


Pazar 27 Mart öğlen,  KCC’de – Hatip Dicle ‘DTP ve Türkiyede Demokrasi Mücadelesi’ başlıklı panelde sizlere yeni bir oluşum olan Demokratik Toplum Hareketini ve son gelişmeleri aktaracak


Pazar 27 Mart 19.00, Croydon Mala Hevaltîyê derneğinde – Kürt Stand-Up’çu Murat Batgi


Pazartesi 28 Mart 17,  Alexandra Palace’da Newroz konser ve kutlaması yapılacak. Katılacak sanatçılar şöyle:


“Dîyar, Erdalan, Koma Gulên Xerzan, Koma Sersî, Selda Bağcan, Servet Kocakaya, Murat Batgî”


 

779040cookie-checkHalkevi, Newroz kutlamalarını başlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.