Halkevi’nden boy gösterisi

Halkevi 19’ncu Olağan Kongresi’ne üyelerinin yanısıra İşçi Partisi Avrupa Parlamentosu milletvekillerinden Jean Lambert, Robert Evans, İşçi Partisi milletvekili Jeremy Corbyn, CTP Londra Dayanışma Derneği Başkanı İlker Kılıç, Hackney Belediyesi Meclis  Üyesi adaylarından Gülay İcoz, Feryal Demirci  katıldı.


Kongreye davet edilen Evans, Halkevi’nin çalışmalarını överek sesini Avrupa’da da duyurduğunu söyledi. Evans, Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediklerini de vurgulayarak Türkiye’den reformları yerine getirmesi beklentisinde olduklarını söyledi. Evans, Kürt halkına desteklerini sürdüreceklerini de belirtti.


İşçi Partisi sol kanat milletvekili Jeremy Corbyn de Halkevi’nin önemli bir işlev üstlendiğini belirterek hükümetin 90 gün gözaltı planını eleştirdi. Lambert de Kürt sorununun çözümünde Halkevi’nin çabalarını övdü.


Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş da yaptığı konuşmada geçmiş yılı değerlendirerek Halkevine destek verenlere teşekkür etti.


Halkevi seçimlerinde yeni yönetim şöyle belirlendi:


“İbrahim Doğuş, Timur Şaşmaz, Besime Bağcan, Türkan Özcan, Mark Cambell, Ahmet Şeker, Mustafa Topkaya, Mahsuni Bekem, Mehmet Ali Başbaydar, Halil İbrahim Düven, Kasım Ağbak, Tufan Doğan, Ayhan Çelik,  ve Hasan Durna.


Yönetim Kurulu ilk toplantısında kendi aralarından başkanı saptayacak…   


 

786120cookie-checkHalkevi’nden boy gösterisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.