Halkın % 73’ü Blair hükümetine güvenmiyor

Geçen hafta patlak veren “partiye borç karşılığı Lordlar Kamarası adaylığı” skandalından sonra yapılan ankette, İşçi Partisi’ne destek yüzde 37, Muhafazakar Parti’ye yüzde 33 olarak çıktı. Halkın yüzde 45’inin Başbakan Tony Blair’in, adının karıştığı skandallara rağmen bir süre daha Başbakanlık görevini sürdürmesi gerektiğini belirttiği ankette, yüzde 46’lık kesim ise Başbakanın hemen istifa etmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.


Ankete katılanlara, “Başbakan Tony Blair gerçekten partisine borç adı altında para toplamanın karşılığında zengin işadamlarını Lordlar Kamarası’nda aday göstermiş olabilir mi?” sorusu da yöneltildi. Bu soruya yüzde 47 “evet”, yüzde 23 “hayır” cevabını verirken, yüzde 29 fikri olmadığını söyledi.


Ankete katılanların yüzde 17’si Blair hükümetini bir önceki Major hükümetinden “daha kirlenmiş”, yüzde 56’sı “en az Major hükümeti kadar kirlenmiş” yüzde 20 de “Major hükümetinden daha az kirlenmiş” bulduğunu ifade etti.


Öte yandan basın, İşçi Partisi’ne toplam 14 milyon sterlin ”borç” verdiği öne sürülen işadamlarının Lordlar Kamarası adaylık başvuru belgeleriyle ilgili işlemlerin başbakanlıkta durdurulduğunu savundu. Böylece Blair skandalla ilgili doğrudan ilişkilendirilmiş oldu.


Bazı gazeteler, Blair’in “kirli ilişkilerini” kendi parti yetkililerinden bile sakladığını öne sürdü. Blair, zengin işadamlarından partisine “borç” alıp karşılığında Lordlar Kamarası’na adaylık imkanı sunmakla suçlanıyor. 


İLGİLİ HABER: Blair kredi almış lordluk vermiş…

789220cookie-checkHalkın % 73’ü Blair hükümetine güvenmiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.