Haluk Gerger Londra’ya geliyor

“Resmi Belgelerle Soğuk savaştan BOP’a ABD, Ortadoğu, Türkiye İlişkileri” başlıklı panel 1 Temmuz Cumartesi günü saat 15.00’da Gik-Der lokalinde düzenlenecek.


Atılım gazetesi tarafından düzenlenecek olan panele katılımın yüksek olması bekleniyor. Haluk Gerger panel sonunda ayrıca kısa bir süre önce piyasaya çıkan “ ABD-Ortadoğu-Türkiye” isimli kitabını da imzalayacak.


Türkiye’de çok büyük ilgi gören kitapla ilgili olarak Ceylan yayınları tarafından yapılan açıklamada, “Bu kitap, bugünün karanlığını anlamak ve bu tünelden geleceğin ışığına bakabilmek için geçmişin düğümlerini çözüp giz perdesini kaldırmak amacıyla yazıldı” denildi.


HALUK GERGER?


Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararasi iliskiler bölümü eski öğretim üyesi olan Haluk Gerger’in bu görevine YÖK ve 1982 anayasası yürürlüğe girdiği gün son verildi.


Çesitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. İnsan Hakları Derneği Kurucu Üyesi.


Darmstadt Teknik Üniversitesi’nde 1996 ve 1999 yıllarında misafir öğretim üyesi olarak bulundu.


ABD’DEN 1 DOLAR TAZMİNAT


Haluk Gerger, 1 Ekim 2002 tarihinde 10 yıllık vizesi bulunmasına rağmen ABD’nin New York Havalimanı’nda eşiyle birlikte ülkeye giriş yapmak istemiş, ancak kendisine vizesinin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından iptal edildiği söylenerek ABD’ye girişi engellenmişti.


Gerger, ABD sınır kapısından Türkiye’ye dönmesi için baskı yapıldığını, bu süre içerisinde ABD polisi tarafından sorgulandığını, parmak izinin alınıp ve fotoğrafının çekilerek, suçlu mumelesi yapıldığını öne sürerek, maddi ve manevi zarara uğradığını savundu.


Gerger, 18 Şubat 2003 tarihinde Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açmıştı. Dava sonucundaAnkara Asliye Hukuk Mahkemesi ABD’yi, yazar Haluk Gerger’in vizesi olduğu halde ülkeye sokulmayarak, kişilik haklarının ihlal ettiği gerekçesiyle 1 dolar manevi tazminata mahkum etti.

791940cookie-checkHaluk Gerger Londra’ya geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.