Haluk Levent çoşturdu, Levent Tüzel umut verdi

Bir ay önce başlayan Festival kapsamında 3 Temmuz Pazar günü Clissold Park’ta yapılan Park Festivali’ne Haluk Levent, Grup Çarnava, hiphop grubu Feryal ve Ferhat, Grup Anatolia, DAY MER ve IDMC folk grupları sahne aldı.

Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumun yanısıra farklı etnik kökenden binlerce seyircinin katıldığı Park Festivali’nde takıdan kitaba pek çok satış masası, fotoğraf sergisi, DAY MER Meydan Sahnesi tanıtım çadırı, Festival Hatırası fotoğraf köşesi ve yiyecek satış noktaları da yer aldı.

Şarkılarıyla katılımcıları çoşturan Haluk Levent, sahne yakınında Abdullah Öcalan posterleri sallayan seyircileri uyararak Türkiye’de zor durumda kalabileceğini söyledi.

Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de büyük alkışlarla çıktığı sahnede Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adına katılımcıları selamladı. Türkiye’deki emekçi, ezilen, kadın ve gençlerin Avrupa’daki gibi grev ve direnişlerle birlik ve kardeşliğe sahip çıkacağını söyledi. Tüzel, “Emeğe, onura, halka düşman bir burjuva politikacısına anladığı dilden yanıt vermek bizim görevimizdir” dedi.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nun seçimlerde zor olan bir başarıyı elde ettiğini vurgulayan Tüzel, “Halkın vekilleri cezaevinden çıkıncaya kadar, Hatip Dicle’nin vekilliği teslim edilinceye kadar bu mecliste olmayacağız” diye konuştu.

DAY MER Başkanı Ahmet Sezgin de Day-Mer Kültür ve Sanat Festivali’nin bir işçi festivali olduğunu belirterek festivalin toplumu birleştiren ve haklarına sahip çıkan bir misyonu olduğunu söyledi.

Sezgin, siyasi iktidarın saldırılarına karşı duyarlı olmaya çağırarak Türk ve Kürt toplumunun kardeşliği için çaba göstermesini istedi.

Day-Mer Kültür ve Sanat Festivali’nin 22 yıldır gelişerek sürdüğünü anlatan Sezgin, DAY MER’in yanısıra toplumun festivale sahip çıktığı için festivalin kökleştiği ve bugünlere ulaştığını sözlerine ekledi.

837890cookie-checkHaluk Levent çoşturdu, Levent Tüzel umut verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.