Hamas ateşkes teklifini kabul etti

Moratinos, bu akşam geldiği Kudüs’te gazetecilere yaptığı açıklamada, ”Hamas, Mısır’ın bu girişimini desteklediğini ve kabul ettiğini açıkladı” dedi.

Moratinos, ”Buraya geldiğimizde tek bir hedefimiz vardı: Mısır’ın ateşkes planına destek vermek. Yarın, İsrailli temsilcinin de Mısır’ın planını kabul etmesi için aynı ilgi ve istekle çalışmayı sürdürüyoruz” diye konuştu. 

İsrail Savunma Bakanlığı yetkilileri, bakanlığın üst düzey yetkilisi Amos Gilad’ın, Hamas ile ateşkes çabaları çerçevesinde yarın Mısır’a gideceğini açıklamıştı. 

İspanya Dışişleri Bakanı Moratinos, Orta Doğu turu çerçevesinde bu sabah Mısır’ın başkenti Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görüştü. Moratinos, daha sonra Kudüs’e geçerek İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakan Ehud Olmert ile bir araya geldi. 

Bu arada, adının açıklanmasını istemeyen Mısırlı bir diplomatik yetkili de Hamas’ın planı kabul ettiğini ve İsrail’den yanıt beklediklerini söyledi. 

Mısırlı yetkili, ”Amos Gilad gelince neler olup bitecek göreceğiz” dedi. 

HAMAS: “MISIR’A GÖRÜŞLERİMİZİ İLETTİK” 
 
Hamas, Mısır’a, ateşkes planıyla ilgili görüşlerini ilettiğini bildirdi. 

Hamas yetkilisi Salah El Berdavil Kahire’de düzenlenen basın toplantısında, örgütün detaylı görüşlerini Mısır yönetimine verdiklerini belirtti. 

Hamas yetkilisi, Mısır yönetimiyle anlaşmazlıklarının bulunmadığını belirterek, konunun, bu girişimin maddeleri aracılığıyla İsrail ile nasıl anlaşacakları konusundaki farklılıklar olduğunu söyledi. 

Yetkili, Hamas’ın görüşlerinin neler olduğu konusunda ayrıntıya girmedi. 

Diğer bir Hamas yetkilisi Usame Hamdan da yaptığı açıklamada, Mısır’ın ateşkes planı konusunda hala ihtilaflı noktaların bulunduğunu bildirmişti. 

Bu arada, Gazze’de ateşkes sağlanması çabalarıyla ilgili görüşmeler için İsrail’den Savunma Bakanlığı yetkilisi Amos Gilad’ın yarın Kahire’ye gideceği bildirildi. 

1185000cookie-checkHamas ateşkes teklifini kabul etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.