‘Hamas’ı dışlayan çözüm olamaz’

Başbakan Erdoğan’ın, kalıcı barışın sağlanmasının sadece bölge için değil, dünya barışı için ne kadar önemli olduğunu anlattığı ve bunun için ABD Başkanı Barack Obama’nın ağırlıklı olarak bu konuya eğilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Erdoğan, ”seçimleri kazandıktan sonra Hamas’a barış sürecine katkıda bulunması için Türkiye’nin sürekli telkinde bulunduğunu ve bu telkinler sonrasında Hamas’ta olumlu değişimler gözlendiğini” söyledi.

“TÜRKİYE’NİN LİDERLİĞİNİ BEKLİYORUZ”

ABD’nin Orta Doğu Özel Temsilcisi George Mitchell, ”Gazze’deki insani ihtiyaçların karşılanması ve kalıcı ateşkes sağlanması için gösterilen çabalarda Türkiye’nin liderliğini bekliyoruz” dedi.

Mitchell, “önemli bir demokratik ülke olan” İsrail ile güçlü ilişkileri bulunan Türkiye’nin “emsalsiz bir rol” oynayabileceğini, aynı zamanda Orta Doğu’da kapsamlı barış çabaları üzerinde “önemli bir etkisi” olduğunu kaydetti.

ABD Başkanı Obama, Dışişleri Bakanı Clinton ve diğer ABD yetkililerinin Türkiye’nin kapsamlı barış ve iki devletli çözüm yönündeki süregelen taahhütlerini takdir ettiklerini belirten Mitchell, “Türkiye’ye bunun için geldiğini” bildirdi.

Mitchell, Türkiye’nin önümüzdeki günlerde Şarm El Şeyh’te Gazze için yapılacak toplantıya katılımını memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

1189350cookie-check‘Hamas’ı dışlayan çözüm olamaz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.