Hamas: Saldırılar durmazsa saldırırız

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Sohri, AFP’ye yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırılarının sürmesi ve Filistin yönetiminin Kahire anlaşmalarına uyulması için harekete

geçmemesi durumunda, sükunet dönemine ilişkin Kahire’de alınan kararlarını gözden geçireceklerini söyledi.

Sohri, şu ana kadar, İsrail ve Filistin yönetimi tarafında hiçbir ilerleme görmediklerini de belirtti. Filistinli silahlı gruplar, 17 Mart’ta, Mısır’ın başkenti Kahire’de bu yılın sonuna kadar bir “sükunet dönemine” uyma taahhüdünde bulunmuş, İsrail de bu dönem boyunca silahlı gruplara karşı operasyonlardan kaçınacağını bildirmişti. 
 
GAZZE’DEN ÇEKİLME ERTELENDİ

Öte yandan İısrail, Gazze’den çekilme tarihini 3 hafta erteledi. İsrail Başbakanı Ariel Şaron, Gazze şeridindeki Yahudi yerleşim birimlerinin boşaltılmasının, dinsel törenlerden ötürü planlanandan üç hafta sonra başlamasına karar verdi. İsrail televizyonunun haberine göre Şaron, bu yönde gelen önerileri dikkate alarak, çekilme işleminin 14 Ağustos’taki dinsel anma törenlerinden sonraki bir tarihte başlamasını kabul etti.

Bu arada, İsrail Yüksek Mahkemesi, “Tahliye Tazminatı” tasarısına karşı sunulan 8 itiraz dilekçesini inceleyerek, bu başvuruların reddedilmesine karar verdi.
Mahkemeye sunulan dilekçelerde, Yahudi yerleşimcilerin yerlerinden edilmesinin, insan haklarına ve mülkiyet haklarına aykırı olduğu belirtiliyordu.

1103970cookie-checkHamas: Saldırılar durmazsa saldırırız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.