Hamenei’den Irak Başbakanı’na öğüt

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, İran’ın Meşhed kentinde Irak Başbakanı Nuri el’Maliki’yi kabulünde, Irak hükümetini her açıdan desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

Hamenei, “Irak’ta bugün başta sivil halkın öldürülmesi dahil yaşanan cinayet, terörist saldırılar ve benzeri girişimlerden işgalciler sorumludur” diyerek, İran’ın her zaman bağımsız ve halkçı bir Irak’tan yana olduğunu beirtti.

Irak’ın Arap ülkeleri arasında insan gücü ve servet açısından çok büyük bir zenginliğe ve önemli bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Hamenei, Iraklı yöneticilerden, ellerindeki bu potansiyeli Irak halkı için en iyi şekilde kullanmalarını istedi…

Irak’taki öncelikli sorunun toplumsal barış olduğunu vurgulayan Ayetullah Hamenei,  “Irak’ta Kürt, Türk, Sünni, Şii ayrımı yapılmadan bütün etnik ve mezheplerin vahdeti bir farzdır” diye konuştu.

Ayetullah Hamenei, “ABD ve İngiltere’nin, Irak’tan çekilmeleri halinde, Irak’ta buhranın daha da büyüyeceği” yönündeki söylemlerin kabul edilemeyeceğini, tam tersine asıl sorunun işgalciler olduğunu söyledi.

İran’ın dini lideri ABD ve İsrail gizli servislerinin Irak’daki terörden sorumlu tutarak “ABD’nin Irak’taki siyaseti Allah’ın izniyle yenilgiye uğrayacaktır. Bu cephenin galibi kesinlikle mümin, vatanperest Irak halkının olacaktır” dedi.

1155600cookie-checkHamenei’den Irak Başbakanı’na öğüt

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.