Hamsilerin zaferi için isyan vakti!

“Sırtı Lacivert Hamsilerin ve Mısır Ekmeğinin Zaferi İçin” sloganıyla düzenlenen “Karadeniz Forum” etkinliği boyunca ülke genelinde mücadele yürüten yaşam savunucuları bir araya gelerek deneyimlerini paylaşacak.

Forum öncesinde, “bu sese kulak verin” diye yola çıktıklarını belirten Karadeniz İsyandadır Platformu, TMMOB Mimarlar Odası’nın Beşiktaş Yıldız Sarayı Dış Karakol Binasındaki merkezinde gerçekleşecek etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, forumun tüm yaşam savunucularına açık olduğunu duyurdu. Foruma, sanatçı, hukukçu ve gazeteciler de destek veriyor.

MÜCADELE DENEYİMLERİ PAYLAŞILACAK

Şirketlerin ve iktidarın doğaya, yaşama ve emeğe yönelik saldırılarına karşı yürütülen mücadelenin geldiği noktayı değerlendirmek amacıyla bir araya gelindiği vurgulanan açıklamada, “ iki gün boyunca farklı atölye ve oturumlarda, Karadeniz’de yaşamı yok eden tüm girişimleri ele almayı, atölye birikimlerini ortaklaştırmayı, deneyimleri paylaşırken mücadeleyi büyütmenin yollarını aramayı amaçlayan Karadeniz Forumu, yaşamı savunan tüm kesimlere açık olacaktır” denildi.

YAŞAMIN TİCARİLEŞTİRİLMESİNE KARŞI BİRLİK ÇAĞRISI

Mücadelenin sesine daha güçlü ses katma çağrısı yapılan açıklamada, forumun tüm katılımcılarının aynı zamanda konuşmacı olacağına vurgulanarak, suyun, ormanların ve yaşamın her alanının talan edilerek ticarileştirilmesine karşı Sinop’tan İğneada’ya kadar mücadele eden hukukçu, yazar, akademisyen, gazeteci ve öğrencilere bir araya gelme çağrısı yapıldı.

SANATÇI, HUKUKÇU VE GAZETECİLERDEN İSYANA DESTEK VAR

Sanatçı Aysenur Kolivar, avukat Efkan Bolaç’ın yanısıra gazeteciler İsmail Saymaz ve Cemil Aksu’nun kolaylaştırıcılığıyla gerçekleşecek atölye çalışmalarının yer aldığı forumun programı ve diğer ayrıntılara, platformun resmi sayfası olan (facebook.com/karadenizisyandadir) adresinden ulaşılabilecek.

1547860cookie-checkHamsilerin zaferi için isyan vakti!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.