Hamza’nın yerine Kıbrıslı Abdullah

ABD’nin, El Kaide’ye terörist yetiştirmek suçundan yargılamak istediği ve İngiltere’nin El Kaide’ye terörist yetiştirdiği şüphesiyle tutukladığı Mısır asıllı İngiliz imam Ebu Hamza’nın yerini Kıbrıslı Türk Abdullah Atilla aldı.


Kancalı İmam lakaplı Ebu Hamza cezaevinde olduğu için, terörist faaliyetler nedeniyle kapatılan Finsbury Camii yanındaki cuma namazlarını şimdi İmam Abdullah kıldırıyor.


 Ebu Hamza’nın geçen mayıs ayında İngiliz makamları tarafından tutuklanmasının ardından, ‘Kancalı İmam’ın yerini Kıbrıslı Türk Abdullah Atilla aldı. İmam Ebu Hamza ABD’den gelen baskı ile terör suçlarından cezaevine girince, Londra’daki Finsbury Camii yanındaki cuma namazlarını kıldırma görevini İmam Abdullah üstlendi.


Kancalı imamın yattığı Belmarsh cezaevi önünde yapılan gösterileri de yöneten 40 yaşındaki Kıbrıslı Türk, protesto eyleminden sonra Hürriyet’in sorularını yanıtlarken polisten ve tutuklanmaktan korkmadığını söyledi; ‘Şeyh Allah yolundadır. Belmarsh’da 500 sahipsiz kardeş var. Allah yolunda oldukları için içeri sokuyorlar. Para toplayıp onlara yardım etmeye çalışıyoruz’ diye konuştu.


Gösteriye gelen diğer Türkler yüzlerini saklarken kimliğini açıklamaktan çekinmeyen İmam Abdullah, ‘Ben Allah’tan korkarım. İnsandan korkmam. Biz ancak Allah’ın yolunda kötülük yapanlara uyarıda bulunuruz’ sözleriyle meydan okudu. Üç çocuğuyla birlikte gösteriye gelen Abdullah Atilla, ‘Yanımızda kaç Türk olduğunu bilmiyorum. Bizi destekleyen çok Türk var ama çoğu korkularından ortaya çıkmak istemiyor‘ dedi.


Cezaevinin önündeki 5 otobüs dolusu polisin müslüman göstericileri yakından izlediği ve filme aldığı gözlendi. Tekbir sesleri arasında megafon aracılığıyla iki kez konuşma yapan Abdullah Atilla’nın yanında iki Kıbrıslı Türk’ün de bulunduğu gözden kaçmadı.


BUSH SEÇİLSİN DİYE TUTUKLANDI


ABD’yi ‘United Snakes of America’ (Amerika Birleşik Yılanları) diye niteleyen Ebu Hamza (46), Londra’daki mahkemede Batı’ya savaş açmakla suçlandı.


ABD makamları Ebu Hamza’nın El Kaide içinde temel rolü olduğuna inanıyor ve 11 suçtan yargılamak istiyor. ABD’de adil bir yargılanma olmayacağını iddia eden Hamza’nın avukatları, sınırdışı davasının görüleceği 19 Ekim’de savunma yapacaklar. Finsbury Camisi önünde imamın tutuklanmasını eleştiren İmam Abdullah Atilla ‘Bu kabul edilir bir durum değil. Şeyh, Bush’un tekrar iktidara gelmesi için tutuklandı. Ortada tek bir delil yok. Amerika ne derse Tony Blair onu yapıyor’ dedi.


Asıl adı Mustafa Kemal Mustafa


EL Kaide kamplarına göndermek üzere militan toplayan Ebu Hamza, geçen yıl kasım ayında İstanbul’da patlayan bombaların terör eylemi sayılamayacağını söylemişti. Kışkırtıcı vaazlar verdiği için camisi kapatılan ve imamlık yapmasına izin verilmeyen Ebu Hamza’nın asıl adı Mustafa Kemal Mustafa. Afganistan’da girdiği çatışmalarda yaralandığı belirtilen 47 yaşındaki Hamza’nın bir gözü ve bir eli yok. Sağ elinin yerine bir çelik kanca kullanıyor. Eğitim için yerleştiği Brighton’da bir İngilizle evlenen Hamza boşandıktan sonra Afganistan’a gitti. İddianamede, El Kaide aracılığıyla 1999’un ekim ayından 2000 yılının başlarına kadar Oregon’da bir eğitim kampı kurmaya çalıştığı, Aralık 1998’de Yemen’de 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan rehin alma olayıyla bağlantısı olduğu ileri sürülüyor.
 

776510cookie-checkHamza’nın yerine Kıbrıslı Abdullah

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.