İhanet polemiği

Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde katıldığı KOSGEB Girişimcilik Ödül Töreni’nde konuşan Davutoğlu, “Genç kardeşlerimizi direniş adı altında teröre davet edenler başarılı olamayınca yurt dışında kapı kapı dolaşıp bizi şikayet ediyorlar” dedi.

“Kimileri yurtdışında Türkiye’nin itibarını düşürmeye çalışıyor” diye konuşan Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böyle bir süreçte Rus uçakları masum Türkmenleri, masum Arapları, masum Kürtleri Azez’de, Halep’te, İdlip’te, Bayırbucak’ta bombalarken koşa koşa Rusya’ya gidip destek bildirmek açık bir şekilde bu millete ihanet etmektir. Bu açık bir aymazlıktır. Moskova’da onlarla yan yana gelip Türkiye’yi eleştirmek sadece bu ülkeye değil, insanlığa da ihanettir.

“Başka ülkelerin başkentlerine gidip ülkenizi şikayet etmeyin. Bu ülkeye bir aidiyetiniz olsun.”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelmiş, Rusya ile ilişkilerin bozulmasına karşı olduklarını söylemişti.

Demirtaş, İsrail’i hatırlattı

Rusya dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş ise kendisini ihanetle suçlayan Davutoğlu’na yanıt verirken, ”Yarın bir gün yutacağın lafları bugünden söyleme. Bak İsrail’le ilgili ne diyordunuz. Rusya’yla yarın öbürgün böyle olabilir” dedi.

Demirtaş, ”Soruyorum, hırsızlar, memleketi parsel parsel satanlar mı hain, biz mi? Türkiye halkı hala bize hain diyorsa yapacağımız bişey yok. Başarısız bir hükümet, kukla başbakan. Allah hepimizi korusun gidişat iyi değil. Bir hükümetin hatalı yanlış politikaları toplumun tamamına fatura edilmemeli” diye konuştu.

HDP lideri, Rusya’yla iş yapanlara, bu ülkede çalışıp eğitim görenlere yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtirken, şöyle devam etti:

”Geldiğimiz uçak bomboştu. Eskiden yer bulamazdık, kimdi bunlar. Orada çalışan, iş yapan insanlar, yardımcı olmayacak mıyız bunlara. Umurlarında mı bunların? HDP yardım etmeye çalışıyor hainlikle suçlanıyor, hedef gösteriyorlar. Bizi hain ilan ettiler diye karşılarında diz mi çökelim? Hayır.

“Kendileri dünyada itibarsızlaşmış, tek lderlerle görüşemeyen bir siyasi yapıya dönüştüler. Bir de konuşabileceğimiz ülkelerin listesini versinler. Ermenistan, İran, Irak, Suriye’ye gidebilir miyiz? Komşu bırakmadınız Katar ve Suudi Arabistan dışında gidilebilecek ülke bırakmadınız.”

BBC TÜRKÇE

1473320cookie-checkİhanet polemiği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.