‘Hani casus gazeteci idi!’

Geçen ay Sudan’ın Darfur Bölgesinde casusluk yaptığı gerekçesine dayanılarak tutuklanan Amerikalı gazeteci Paul Salopek, dünya gazeteci örgütlerinin dayanışması sonunda  Sudanlı yetkililerce serbest bırakıldı.


Salt siyasi otorite kararıyla serbest bırakılan gazetecinin suçsuzluğu böylece kanıtlandı. Salopek için dünya gazetecileri ayaklanmış, ABD’nin demokrat ve sol söyleme sahip sesleri de arka çıkmıştı.


İki defa Pulitzer Gazetecilik Ödülü alan Salopek, “The Chicago Tribune” gazetesi ve “National Geographic” dergisi adına görevle bölgede bulunuyordu. Darfur’da Müslüman Arap kabilelerin saldırılarıyla katledilen Hıristiyan Sudanlı halkın barındığı kamplara gitmekte olan Salopek, asılsız bir savla tutuklanmıştı.


Salıverilme kararının arkasında Sudan Devlet Başkanı Ömer el Başır’ın bulunduğu gazetelere sızan haberler arasındaydı. Gazeteci meslektaşı kurtarmak için kolları sıvayan Uıuslararası Gazeteciler Kuruluşu ve diğerlerine “kurtarma operasyonu” sırasında, “New Mexico”Eyaleti Valisi demokrat Bill Richardson öncülük etti.


İLGİLİ HABER:Amerikan gazeteciye casusluk suçlaması…

692530cookie-check‘Hani casus gazeteci idi!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.