Haraç gibi vergi toplamış

Kanada Hükümeti elçi Semere Ghebremariam O. Micael’in bir hafta içinde ülkeyi terk etmesini istedi. Eritre’deki Al-Kaida bağlantılı İslamcı radikal örgütleri ve silahlı halk milislerine Kanada’da toplanan paranın aktarıldığı iddiası ise muhatap devlet tarafından kesinliğe kavuşturulmadı.

Almanya’daki bir banka üzerinden Eritre’ye para aktaran Büyükelçilik, Kanada’da yaşayan Eritrelilerden haraç biçiminde yüzde iki oranında vergi toplamaktaydı. Uzun süre konuyu araştıran Kanada ve ABD gizli servisleri durumu ortaya kesinlikle çıkarınca Eritre’den resmî cevap istendi, ancak beklenen karşılık uzun süre gelmedi. Kanadalı olmuş Eritre göçmenlerinden gelirlerine göre yüzde 2 vergi toplayan Büyükelçi’nin bu parayı vermeyenlerin ailelerine zarar verileceği tehditiyle para topladığı iddiası durumun ciddiyetini artırdı.

Aylık gelirini beyan etmesi istenen Eritrelileri türlü yollarla Toronto’daki elçilik rezidansına çağırıp her ay yüzde iki oranında para topladığı öne sürülen Büyükelçi’nin bugüne kadar ne hacimde para aktardığı ise kesinlik kazanmadı, ancak kıyı-bankacılığı, off-shore yollarla para aktarmasını beceren komisyonculara bakılırsa milyonlarca Dolar paranın Eritre’deki silahlı örgütlere gitmiş olabileceği ileri sürüldü. Büyükelçi’nin 1 hafta içinde ülkeyi terk etmesinden sonra Eritre’yle ilişkilerin ne olacağı ise açıkta kaldı.

1551220cookie-checkHaraç gibi vergi toplamış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.