Haringey’de ‘Operation Blue Badge’

Metropolitan polis, Londra’da engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için dağıtılan ücretsiz park kimliklerinin özellikle uyuşturucu parası arayışındaki çetelerce çalınarak 1.000 Sterlin’e kadar satıldığını açıklamıştı.


Haringey’de Wood Green ve Green Lanes bölgesinde 25 Ocak günü yapılan ortak operasyonda 1 aracın çekildiği, 2 sanığın gözaltına alındığı ve çalıntı ya da sahte 7 engelli kimliğinin de ele geçirildiği açıklandı. Operasyon’da “Turnpike Lane N8” adresinde gözaltına alınanMetodi Asenov’un suçlu bulunarak 400 Sterlin para cezasına çarptırıldığı da açıklamada yer aldı.


“KOLAYCA ANLAŞILIYOR”


Polis, sanıkların sahtekarlık suçundan hakim karşısına çıkarılacağını belirtti. Yapılan açıklamada trafik park görevlilerinin engelli kimliklerinin seri numaralırını kontrol ettiklerini vurgulanarak, çalıntı kimliklerinin kolayca anlaşılabileceğinin altı çizildi.


Ne yazık ki İngiltere’de engelli haklarının kötüye kullanılması park kimlikleriyle sınırlı kalmıyor. Yapılan bir araştırmada Sainsbury’s, Asda, Safeway ve Tesco gibi büyük marketlerin engelli park yerlerini kullanan her 5 araçtan birinin bu yerleri haksız biçimde kullandıklarını ortaya çıkarmıştı.

809340cookie-checkHaringey’de ‘Operation Blue Badge’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.