Harringay Yemek Festivali sönük geçti

Harringay Esnaf Derneği ve Haringey Belediye’sinin ortak çalışması olan festivale 10 bin kişi beklenmesine karşın 3 bine yakın katılım gerçekleşti…

Türkiyeli işletme sahiplerinin yoğun olduğu Harringay’de uzun zamandır planlanan festival geçen pazan hayata geçirildi. Festival sebebiyle Green Lanes üzerinde bulunan Post Office’den başlayarak, Haringey tren istasyonunun bulunduğu köprüye kadar bulunan yol trafiğe kapatıldı.

12 DİLDE MÜZİK VARDI

Barclays bankasının karşı sokağında bulunan pub’ın hemen yanında kurulan sahnede çeşitli gruplar sahne aldı. Türkçe, Kürtçe, Rumca, İngilizce gibi birçok dilde şarkılar söylendi.

Türkiye’den çeşitli lezzetlerin satışa sunulacağı festivalde İtalyan, Çin, Tayland mutfağından da standlar yer aldı.

CANVER KONUŞTU

Festival konser standında konuşma yapan yerel politikacılar da Müslümanların bayramını kutlamayı unutmadılar.

Konuşmacılar arasında Haringey Belediyesi eski başkanı Gina Adamow, Belediye Meclis Üyesi Nilgün Canver, Brian Haley, Bob Harris, Polis Müfettişi Erick Monk ve Harringay Esnaf Derneği’nden Şefik Mehmet ile Rob Chau da yer aldı.

ESNAF MUTLU OLMADI

Festival kapsamında 200’e yakın standta tanıtım ve satışlar yapıldı. Cadde üzerindeki Türk ve Kürt esnafın çoğunun festivale ilgi göstermediği gözlendi.

Bazı esnaf da festivalin bayramın ilk güne denk düşürülmesini eleştirerek “Bugün caddenin trafiğe kapatılması işlerimizi tam tersine olumsuz etkiledi. Ayrıca bayramın ilk günü olması dolayısıyla festivale Türk ve Kürtlerin katılımı az oldu” görüşünde birleştiler.

824810cookie-checkHarringay Yemek Festivali sönük geçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.