Harrison Ford, Endonezya’da bakanı kızdırdı

Yasadışı ağaç kesimi ve küresel ısınma konusundaki soruları ile bakanı kızdıran Harrison Ford devlete ait kuruluşları taciz etmekle suçlanarak sınır dışı edilmekle tehdit edildi.

Devlete ait ait haber ajansı Antara’nın bildirdiğine göre soruları gözden geçirmeden görüşmeye geçtiklerini ifade eden Orman Bakanı Zulkifi Hasan kendisi ile röportaj yapmaya gelen Harrison Ford’un tutumundan ve görüşme yapma tekniğinden rahatsız olduğunu ifade etti. Küresel ısınma konusunda hazırladığı belgeselin kayıtlarını yapmak üzere Endonezya’ya gelen Ford’un röportaj sırasında bakana “ koruma altındaki milli parklarda ağaçların yasadışı kesildiğini ve faillerin hala neden cezalandırmadığını”sorduğunda bakanın suratı alt üst oldu.

“Tesso Nilo” milli parkını görmek için ilk kez geldiğini, yağmur ormanları, çevre ve hayvan sevgisini anlıyorum ancak görünen o ki çevreye zarar verenlerin hemen yakalanıp cezalandırılmalarını istiyor. Ancak hükümetin bu tür çevresel konuları çözmek için uğraşırken nasıl mücadele verdiğini kendisine anlatmam kolay olmadı” diyen bakan röportaj sırasında Ford’un aşırı duygusal davrandığını, görüşme zamanının kısıtlı olduğunu ve kendisine açıklama ve yorumlar için fazla şans verildiğimediğini de sözlerine ekledi.

Bakan Endonezyadaki yağmur ormanlarına verilen zararın zor kullanılarak değil de verimli ormancılık alanları yaratılarak aşama aşama çözümleneceğini ifade etti.
Görüşmeden kızgın ayrılan bakan Ford’un aktör olmasından dolayı hiçbir ayrıcalığı olmadığını gerekirse sınırdışı edileceğini ifade etti.

71 yaşındaki Harrison Ford ülkede cumhurbaşkanı da olmak üzere bazı devlet adamları, eylemciler ile orman yangınları, palmiye yağı üretimi gibi konularda görüşmeler yaparak sınır dışı edilmeden ayrıldı.

Başrollerde Matt Damon ile Arnold Schwarzeneger’in olacağı Years of Living Dangerously belgeselinin iklim değişmesi bölümü Endonezya geçiyor . Belgeselin US televizyon networkda 2014 Nisan ayında gösterime gireceği bildirildi.

_______________________

[email protected]

1554360cookie-checkHarrison Ford, Endonezya’da bakanı kızdırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.