Hasan Ali Yücel Klasikleri’nde 8 eser

50. Yıldönümünü kurucusu Hasan Âli Yücel’i kendi adını taşıyan “Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisi” ile kutlayan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Haziran ve Temmuz aylarında 8 yeni eseri daha okuyucularla buluşturdu.

Dünya edebiyatının seçkin eserlerinin ünlü çevirmenlerin metinleriyle yer aldığı “Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisi”ne Haziran ayında Platon’dan “Şölen-Dostluk”, Iuvenalis’ten “Yergiler-Saturae”, Gustave Flaubert’ten Ermiş Antonious Ve Şeytan” ile “ Yerleşik Düşünceler Sözlüğü” eklendi. Her ay farklı eserin yayınlandığı dizide Temmuz ayında yayınlanan eserler ise Abdülbaki Gölpınarlı’dan Yunus Emre Hayatı Ve Bütün Şiirleri, Edgar Allan Poe’dan “Dedektif Auguste Dupin Öyküleri”, Charles Boudelaire’den “Paris Sıkıntısı” ve Emily Dickinson’dan “Seçme Şiirler” oldu.

Dizi, Yücel’in Milli Eğitim Klasikleri’nde başlattığı ve İş Kültür Yayınları’nda sürdürdüğü çizgiye uygun olarak, edebiyattan felsefeye, sosyal bilimlerden siyasal düşünceye, Antik Dönem’den Modern Klasiklere, her çağdan ve coğrafyadan, insanlığın ortak kültürünün temel yapıtlarını bir araya getirmeyi amaçlıyor. Bu uzun soluklu projede İş Kültür, 50. Yılına özel olarak Mart-Aralık döneminde 50 seçkin yapıtı bir araya getirmeyi programlıyor.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Hasan Ali Yücel Klasikleri

1132700cookie-checkHasan Ali Yücel Klasikleri’nde 8 eser

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.