Hasan Alkaya’nın katili 15 yaşındaki genç

Otomobil tamircisi olan Alkaya, Link St’deki tamirhanesinde 31.8.2006’da saat 15.30’da daha önce tartıştığı genç tarafından bıçakla yaralanmış ve kaldırıldığı Royal London Hospital’da da yaşamını yitirmişti. Katil genç ve Hackney’de yaşayan İsmail Yıldız (42) geçen yıl Eylül’de Alkaya’yı öldürmekten dolayı tutuklanmıştı.  


Polis açıklamasında 31 Ağustos 2006’da Hasan Alkaya’yı öldürmekten gözaltına alınan İsmail Yıldız ve suç ortağı 15 yaşındaki bir genç 4 Eylül’de Thames Kraliyet Mahkemesi’ne çıkarılmıştı. Sanıklar çıkarıldıkları ilk duruşmada suçlu bulununca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Metropolitan polis bu aşamada ayrıntılı bilgi vermemişti.
 
CEZASI 17 NİSAN’DA KESİLECEK


20 Mart Salı günü tekrar mahkemeye çıkan sanıklardan İsmail Yıldız “Alkaya’yı öldürmekten suçsuz” bulunurken şu an 16 yaşında olan genç suçlu bulunarak cezaevine gönderildi.


Katil genç cezasının saptanması için 17 Nisan 2007’de tekrar hakim karşısına çıkacak…


“HASAN’I GERİ GETİREMEYİZ AMA”


Dosyaya bakan Polis Müfettişi DCI Carl Mehta, Alkaya’nın katilinin hakim karşısına çıkarmaktan memnun olduğunu vurgulayarak, “Ailesinin acısını paylaşıyoruz. Hasan’ı geri getiremeyiz ama adil bir yargı ile suçluyu demir parmakların arkasına gönderebilirdik. Onu da yaptık…” dedi.


Hasan’ın çevresined çok sevilen birisi olduğunu belirten Müfettiş Mehta şöyle devam etti:


“Soruşturma boyunca delil toplarken Hackney’deki toplum elinden gelen her türlü yardımı yaptı. Polis toplum dayanışmasına güzel bir örnekti bu. Zorun başarılmasında her türlü yardımı yapan Hackney’deki topluma teşekkür ederiz…”


 

800820cookie-checkHasan Alkaya’nın katili 15 yaşındaki genç

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.