Hasan Ferit davasında gerginlik

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Hasan Ferit Gedik’in ölümüyle ilgili duruşmaya, 22 tutuklu, 2 tutuksuz sanık katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mahir Merdun, bir önceki celse duruşma salonunda sanıklar ve avukatlar arasında çıkan tartışmaların saldırıya dönüşmesi üzerine yargılama faaliyetine devam edilemediğini, görüntü CD’lerinin gerekli işlemlerin yapılması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğini tutanağa geçirdi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mahir Merdun, dışarıda çıkan olayların, sanık ve müşteki taraflarının duruşma salonuna gelmesini engellediğini bildirdi.

Yargılamanın bu şekilde sağlıklı yürütülemediğini aktaran Merdun, CMK’nın 182. maddesi uyarınca duruşmaların kapalı yapılmasına karar verildiğini belirtti.

Başkan Merdun, ayrıca her müşteki için bir avukatın duruşma salonuna girerek tarafları temsil etmesine hükmetti. Mahkeme heyetinin aldığı kararın ardından, duruşma salonunda bulunan basın mensupları dışarı çıkarıldı.

ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK

Öte yandan, adliye önüne gelen yaklaşık 20 kişilik grup, içeri girmek istedi.

Güvenlik gerekçesiyle adliyeye alınmayan gruptakiler ile polis arasında arbede yaşandı. Binadan uzaklaştırılan gruptakiler, sloganlar atarak, oturma eylemi yaptı.
Uyarılara rağmen dağılmayan yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

269 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Maltepe’de Gülsuyu Mahallesi’nde 30 Eylül 2013’de uyuşturucuya karşı gösteri yapan gruba ateş açılması sonucu Hasan Ferit Gedik vurularak hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, 22’s’i tutuklu 35 şüphelinin, 11 ile 269 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

1449570cookie-checkHasan Ferit davasında gerginlik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.