Hasan Özcan memleketine uğurlandı

Londra’da 3 Şubat gecesi uğradığı bıçaklı saldırıdı hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Hasan Özcan için Süleymaniye camiinde cenaze namazı kılındı. Hasan’ın ailesi camide taziyeleri kabul etti.

Çarşamba günü öğle namazının ardından camii imamı Burhan Aygün tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası merhum Hasan Özcan’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Türkiye’ye gönderildi.

NİZİP’İN GÜDER KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLECEK

Hasan dayısı Fadıl Sönmez, yeğeninin Cuma günü Gaziantep nizip’e bağlı Kuşdam Güder köyünde toprağa verileceğini açıkladı.

Cenazenin Cuma sabahı saat 11:00’de Gaziantep’te olacağını belirten Sönmez, Cuma namazı sonrası köyde defnedileceğini kaydetti.

ACILI BABA: BAŞKA HASANLAR ÖLMESİN

Camide taziyeleri kabul eden acılı baba Abdullah Özcan, hiç kimsenin böyle bir acıyı yaşamaması dileğini yineleyerek, “Burası sözün bittiği yer. Sevgili oğlum Hasan’ın bugün cenaze namazına katıldım. Cenazeye katılan tüm eş dost aile üyelerine teşekkür ederim. Bizi yalnız bırakmadılar bu zor günümüzde bu acı günümüzde herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Cenazemiz yarın Gaziantep’e doğru gidecek. Cuma günü Gaziantep’te kendi köyümüzde defin olacak. Allah izin verirse Nizip’in Güder köyünde defin işlemini yapacağız” dedi.
Sorumluların bir an önce cezalarını çekmeleri gerektiğini belirten Özcan, “Şu an soruşturma devam ediyor. Polis’in verdiği bilgiye göre 4 kişinin yakalanması söz konusu. Olay ile ilgili daha henüz net bir şey yok. O yüzden şu an soruşturma devam ediyor. Bize fazla bilgi vermiyorlar takipçisi olacağız tabii ki, peşini bırakmayacağız. Başka Hasanlar ölmesin. Başka aileler acı çekmesin, diye elimden geleni yapacağım bundan sonraki dönemde. Bu gençler sahipsiz değil. Bizim yüreğimiz yandı. Başkasınınki yanmasın, bunun içinde elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.

TÜRKİYE YAKINDAN İLGİLENDİ, MAHKEME 15 MART’TA

Hasan Özcan’ın dayısı Fadıl Sönmez de yaptığı açıklamada, hem dostlarına hem de Türkiye Cumhuriyeti’ne göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkürler etti. Türkiye’den Dışişleri Bakanlığı’nın konunun sürekli takipçisi olduğunu belirten Fadıl Sönmez, “Cenazemizi dün akşam üzeri aldık. Bugün de cenaze namazı için geldik dostlarımız bizleri yalnız bırakmadılar. Allah hepsinden razı olsun. Türkiye’den de Allah razı olsun. Onlar bize çok yardımları oldu. Dışişleri Bakanlığı’ndan başsağlığı dilekleri ile arıyorlar taziyelerini ilettiler. Dün de Başbakanlık’tan aradılar, İstanbul Milletvekili Metin Külünk Bey de aradı, Allah razı olsun bizleri yalnız bırakmadılar. Katillerin biran öce yakalanıp ceza almasını istiyoruz. Polisin verdiği bilgiye göre 4 kişi şu ana kadar yakalanmış ancak kefalet ile dışarı bırakılmış. Bir kişi ise tutuklu olarak bulunuyor. Sonuçları bekliyoruz. 15 Mart’ta mahkeme olacak. Sonuç belli olacak.” dedi. www.eurovizyon.net

2165160cookie-checkHasan Özcan memleketine uğurlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.