Hasan Raif’i uğurladık

Londra’da yaşayan Kıbrıslı devrimci Hasan Raif (70) cuma günü Londra’da toprağa verildi. Raif, 31 Aralık sabaha karşı yaşamını yitirmişti.

Raif’in cenaze töreni 5 Ocak Cuma saat 15’te “Oakthorpe Road, London, N13 5JL” adresindeki Palmers Green Mosque’ta yapılan cenaze töreni sonrasında, “247 Montagu Road, Edmonton, London, N18 2NF” adresindeki Tottenham Park Cemetry Chapel’da toprağa verildi. Raif’in cami ve mezarlıktaki son yolculuğunda toplumun herkesiminden kalabalık bir katılım gözlendi.

Raif ailesi, aynı gün saat 17’de de, “Earlham Grove, Wood Green, London, N22 5HJ” adresindeki Cypriot Community Centre’de taziyeleri kabul etti.

Taziyeye Raif’in aile dostları, arkadaş ve yoldaşlarının yanısıra Kıbrıslı Sanatçılar Platformu (UK), Haringey Cypriot Community Centre, Hackney Cypriot Association, Kıbrıs Demokrasi Derneği, AKEL (UK), Turkish Cypriot Community Association ve CTP (UK) temsilcileri, İşçi Partisi’nin eski Enfield Milletvekili Andy Love, 68 kuşağından Mustafa Yalçıner ve DAY MER’den Ahmet Sezgin’in de aralarında olduğu 300’e yakın katılımcı yer aldı.

Kıbrıs’tan gönderilen taziye mesajlarının da okunduğu anma gününde yapılan konuşmalarda Raif’in iyi bir baba, iyi bir eş ve iyi bir sosyalist olduğu vurgulandı. Konuşmacılar Raif’in yaşamı boyunca Kıbrıs’ta çözüm için mücadele ettiğini belirterek Kıbrıs, Ankara, Atina ve Londra arasında çözüm için ortak payda oluşturmaya çalıştığı vurgulandı.

Hasan Raif’in oğlu müzisyen Mehmet Raif ve Miah Brennan sahnede gitarlarıyla özgürlük müzikleri ve Hasan Raif’in en çok sevdiği “With or without you” isimli parçayı çaldılar. Raif’in kızı Şeniz de yaptığı duygusal konuşmada babasıyla anılarını paylaştı. Katılımcılardan bazılarının gözyaşlarını tutamadığı gözlendiği anma, taziye dilekleriyle son buldu.

68 kuşağının devrimci liderlerinden Mustafa Yalçıner, CTP UK eski başkanı İlker Kılıç ve Nurettin Seferoğlu

Hasan Raif’in oğlu Mehmet ve kızı Şeniz ile arkadaşları taziyeleri kabul etti…

Hasan Raif’in kızı Şeniz babasıyla anılarını anlattı

Hasan Raif’in oğlu müzisyen Mehmet Raif ve Miah Brennan sahnede gitarlarıyla özgürlük müzikleri ve Hasan Raif’in en çok sevdiği “With or without you” isimli parçayı çaldı

Anma töreninde 300’e yakın katılımcı yer aldı.

 

2151590cookie-checkHasan Raif’i uğurladık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.