Hasankeyf’e Sadakat Treni kalkıyor!

26 Ağustos 2005 Cuma günü, saat 18:00’de Haydarpaşa Garı’ndan kalkacak olan trende 300’den fazla kişi olacak. Anadolu’nun kalbine giden trende Atlas Dergisi Eylül ayı sayısı tamamlanacak.


Türkiye’nin 266 Önemli Doğa Alanı’ndan biri olan Dicle Vadisi’nde bulunan ve Anadolu’nun ayaktaki tek ortaçağ kenti Hasankeyf, üzerinde bulunduğu vadiyle birlikte sular altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Ilısu Barajı, Dicle Nehri’ni durdurarak Hasankeyf’i sular altında bırakacak, Türkiye’nin en önemli anıt kentlerinden, kültürel miraslarından birini ve eşi benzeri olmayan bir doğal alanı sessizliğe gömecek.



Bilim adamlarının, sanatçılar Pelin Batu (oyuncu) ve Harun Tekin’in (Mor ve Ötesi grubu üyesi) de yer aldığı tren, güzergâh üzerinde anıtsal niteliği yüksek doğal ve kültürel alanlarda mola verecek.


Yol güzergâhında yer alan Önemli Doğa Alanları hakkında Doğa Derneği uzmanları sunuşlar yapacak ve İstanbul’dan Batman’a kadar Anadolu doğasının az bilenen özelliklerini yolculara tanıtacak. Ayrıca Atlas’ın Ekim sayısı yol boyunca katılımcılarla birlikte hazırlanacak. Trende Atlas Arşivi’nden dia ve belgesel gösterileri yapılacak ve Atlas yazarlarıyla söyleşi düzenlenecek.


Hasankeyf’e Sadakat Treni, Batman’a 28 Ağustos’ta varacak. Yerel yöneticilerce karşılanacak trenin yolcuları Hasankeyf ve çevresini gezecek, arkeoloji ve doğa konusunda uzmanlar tarafından bilgilendirilecek.


Konuyla ilgili Atlas Dergisi, Doğa Derneği ve trendeki tanınmış kişiler basın açıklaması yapılacak. Bölgede bir gün kalacak tren geri dönüş yolunda 30 Ağustos günü saat 13:00’te Ankara Garı’nda Durul Gence Ritim Atölyesi tarafından karşılanacak. Ankara’da yolculuğun içeriği ve Hasankeyf izlenimleriyle ilgili bir açıklama da yapılacak. Hasankeyf’e Sadakat Treni 30 Ağustos’ta saat 22’de tekrar Haydarpaşa Garı’nda olacak.


Atlas Dergisi yayın yönetmeni Özcan Yüksek, “Türkiye’nin ihtiyacı olan enerji, Hasankeyf’i yok ederek elde edilen enerji değildir. Muhtaç olduğumuz enerjiyi, Hasankeyf’i koruyarak elde edebiliriz” dedi. Yüksek, “Hasankeyf’i yok etmek negatif enerji verir, korumak ise pozitif enerji” diye ekledi.


Ayrıntılı bilgi için: Atlas Dergisi: 212-410 35 66 / 410 35 57 / 410 35 60
Doğa Derneği, Gökmen Yalçın 312-448 05 37 – 448 09 56


www.hasankeyfesadakat.com

1023910cookie-checkHasankeyf’e Sadakat Treni kalkıyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.