Hasan’ın cenazesi için izin çıktı

İstanbul Valiliği 3 günün sonunda Hasan Ferit Gedik’in cenazesinin Gülsuyu’na götürülmesine izin verdi. Hasan Ferit Gedik’in cenazesi saat 12.00’de Armutlu Mahallesi Cemevi’nde düzenlenecek törenin ardından mahalle çıkışına kadar omuzlarda taşınacak.

’BIRAKIN GÖMELİM ARTIK’

Buradan sonra cenaze arabasıyla öldürüldüğü yer olan Maltepe, Gülsuyu Mahallesi’ne götürülecek. Gülsuyu’nda düzenlecek anma töreninin ardından Hasan Ferit Gedik Gazi Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Cenazenin geçeceği yollarda polis olağanüstü güvenlik önlemleri almaya başladı. Hasan Ferit Gedik 30 Eylül akşamı Gülsuyu’nda 6 kurşunla vurularak öldürülmüştü.

OĞLUNUN CENAZESİNE KELEPÇELİ GETİRİLDİ

Maltepe Gülsuyu’nda pazar günü çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in cenazesi pazartesi akşamından beri Küçük Armutlu Cemevi’nde bekletiliyordu. Ferit Gedik’in öldürüldüğü Gülsuyu’nda tören yapmak isteyen gruba izin verilmemişti. 3 gündür Küçük Armutlu Cemevi önünde bekleyen grup, sabah saatlerinden itibaren bekleyişini sürdürdü. Polis ekipleri ise mahalledeki güvenlik önlemlerine devam etti. Gedik’in dedesi Mustafa Meray ve beraberindekilerin, emniyet yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonunda cenaze krizi 3. gününde aşıldı. Cenazenin Gülsuyu’na götürülmesi için izin verildi. İznin verilmesinin ardından Armutlu’da bekleyen grup, “Gülsuyu bekle Hasan Ferit geliyor” sloganları attı.

”TORUNUM BURADA DOĞDU, ORADA ÖLDÜ”

Gedik’in dedesi Mustafa Meray ise, “Biz ilgili yerlere başvurduk. Bir an evvel cenazenin kaldırılmasını istedik. Torunum burada doğdu, orada öldü. Buradan oraya götürmek zorundayım. Bu benim insani ve dedelik görevim. Polis bugün müsaade etti. Öfkemiz daha da arttı. Ferit Armutlu’nun güneşidir. Yozlaşmaya, uyuşturucuya karşı mücadele eden bir gencimiz” dedi.

1397940cookie-checkHasan’ın cenazesi için izin çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.