Hasret duyduğum kelime

Hiç dedem olmadı. hayatta olmasını isteyip de olmayacak olan dileğimdir. içimde ukde olarak yaşayan yaşamaya da devam edecek olan hasrettir bu.
Bırak böyle olmayacak işlerle uğraşmayın dersiniz belki haklısınızdır.
bu hasret bende yeni oluşmadı ki, ta eskiden beridir var. İnsanın böyle hasretini çektiği duygular vardır.
Kimimiz babamızı küçükken kaybetmişizdir. Başkalarının her baba deyişlerinde içimizden bir şeyler kopar gider.
Küçüklüğümüzde cennetin ayakları altında olan annemizi kaybetmişsek okulda, sınıfta, çarşıda misafirlikte hasretini iliklerimize kadar yaşarız.
İçimizde ki duygu selini tekrardan yaşamanın acısını çekenler bilir. Ama aile büyüklerinden olan anne ve babanın olmaması çok problemler yaşatır insana.
Hem de onulmaz yaralar açar. Biz bu sevgisizliğin hayata yansımasını çok yakından yaşıyoruz. Gönül ister ki çocukların anne ve babalarından ayrı olmasın.
Hadi önüne geçilemez gerçeklerden ölümden dolayı kaybedildiyse sözümüz olmaz ,olmamalıdır. Ailenin dağılması anlamına gelen o soğuk kelimeyi yazmak istemesem de yazıyorum.
Boşanmanın sonucu oluşan sıkıntının giderilmesi oldukça zordur. Önlenemez problemler yaşanıyor parçalanmış ailelerin çocuklarında.
Ayrılmış ailelerin çocuklarında başarı adına umudunuz kalmıyor. Çevrenize bakın ailesinin birlikte olan çocuklar mı?
problem yoksa aile birliği yıkılanlar mı? Toplumun uyumunu bozan kimlerdir veya kimler yatkındır? Başarı merdivenlerini tırmanan çocukların fakir olması veya zengin olmasından çok öte ailenin birlikteliği etkindir.
Sevginin içinde yaşayan çocuk elbette sevginin dozu kadar başarıya motive olacaktır. Hele çocuklarının kalbi yapısında değer yargılarında olumlu iz bırakan anne baba çocuklarında uyumsuzluk görmezler.
Belki benim hasret duyduğum dede kelimesi beni o kadar yaralamamıştır. Yaralamadı da ama çocukların küçük yaşlarında ayrılığın içinde bulması kendini o çocuk için yıkım olmakta.
Annesinin yanında olmasını istediği kadar çocukların babalarının da yanlarında olmasını isterler. Bayram da hele kurban bayramında annesiyle babasını yan yana görmesi çocukları ne kadar mutlu eder. Çocukların acı çekmesine rıza göstermemeliyiz.
İnanın sıkıntım olmamasına rağmen dede sözü içimde derinlerde eksikliğini hep hissettirmiştir. Dünya da dede diyeceğim aile büyüğüm olsun çok isterdim ve istiyorum da .
Hal böyle olunca birde düşündüm hep sevgilerini, yardımlarını, desteklerini, varlıklarını yanımda yaşadığım annemin ve babamın olmadığını düşünsem daha da zor gelecekti hayat.
Birebir yaşadığım , yaslandığım , her zaman desteğini gördüğüm aile büyüklerimin olması benim için şanstı. İşte bu şanstan yoksun büyümek insanın mutsuz olmasına, başarısızlığına sebep oluyor.
Sevgi, saygı ve başımızın okşanması insana güç vermekte. Çalışma azmi , moral düzeyini yükseltmede, hayatı tanıma da değeri ölçülemezlikle katkı sağlamakta.
Çocuklar doğunca Allah analı babalı büyütsün diyen olunca , canı gönülden “amin” derim. Kim olursa olsun bu dua edilince yürekten amin derim.

744050cookie-checkHasret duyduğum kelime

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.