Hasta haklarında örnek dava, temyizde


2000 yılında Rodos’ta tatilde balkondan düşen İngiliz turist Christopher Roschester yaşamını yitirmişki. Roschester’in ailesi oğullarının acil yardım yapılmadığından dolayı yaşamını yitirdiğini iddia ederek 3 Yunanlı doktoru mahkemeye verdi.


Roschester’in ailesi adına açıklama yapan George Cummings, uzun bir hukuk mücadelesi sonunda mahkemenin doktor Stergios Pavlidis, George Karavolias e Mihalis Sokorelos’u ihmal nedeniyle ölüme neden olduklarından suçlu bulunduğunu belirtti. Suçlu bulunan doktorların başvurusu üzerine dava Temyiz Mahkemesi’nde inceleniyor. Ayrıca, Roschester’in ailesinin davacı olarak Temyiz Mahkemesi’ne çıkmak zorunda olduğu açıklandı.


Cummings, Yunan mahkemesinin doktorlara 2 yıldan az ceza vermesi durumunda hapis cezasının tecil edileceğini söyledi. Cezanın kesinleşmesi durumunda suçlu doktorlar, 2 ay boyunca görevlerine dönemeyecek ve suç sicilleri de 3 yıl temizlenemeyecek…


Cummings, doktorların cezalarının temyiz mahkemesince bozulması durumunda uzun bir hukuk savaşı veren Roschester ailesinin hayal kırıklığına uğrayacaklarını ve adaletin yara alacağını da sözlerine ekledi.


İngiltere’de Ulusal Sağlık Sistemi’ne yönelik şikayetler öçel bir hukuk komisyonunca değerlendiriliyor, dava açmaya değer görüldüğünde ise uzun bir hukuk mücadelesi başlıyor…  Bu tür davaların uzun sürmesinin hasta haklarını kullanmaktan vaz geçirici bir unsur olarak görülse de şikayet sayısının her yıl katlanarak arttığı belirtildi…

721190cookie-checkHasta haklarında örnek dava, temyizde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.