Hastalık Hastası, Arcola’da…

7 Mayıs’tan itibaren Arcola Tiyatro’da tiyatroseverlerle buluşan oyun, 11-18 ve 25 Haziran tarihlerinde de izlenebilecek.


Oyunda tiyatro oyuncusu Tuncay Akpınar da rol alıyor. Oyunun komik olduğunu ancak düşündürücü bir komedi olduğunu vurgulayan Akpınar, “Bu oyun ilk kez Arcola Tiyatro’da sahne alıyor. Çok güzel bir oyun, herkesin görmesi gereken bir oyundur diye düşünüyorum” dedi. 


HASTALIK HASTASI?


Argan, kendi kafasında oluşturduğu hayali hastalıklarının tutsağıdır. Artık ne kendi ailesini ne de onu hasta olduğuna inandıran şarlatan doktorları idare edebilmektedir. Doktorlar Argan’ın sırtından para kazanmayı kafaya takmışlardır.


En yakınları onu hasta olmadığına ikna etmek için savaşırlar. Kendi kızı Angelique’i bile, sırf kendisine sürekli bakım yapılabilsin diye bir doktorla evlendirmeye çalışır. Kızın miras peşinde koşan üvey annesi de, babasıyla arasının bozulmasına yol açar.


Yanlışlıkların, yanlış anlamaların ve düzenbazlıkların birbirine karıştığı bu komedi seyirciye kahkaha dolu anlar yaşatır. Bir aktör, yönetmen ve yazar olarak bundan 348 yıl önce sarayın çevresini doldurup taşıran soyluluk ve kibarlık budalalarıyla, şarlatan doktorlarla, sahte din adamlarıyla, mevki düşkünleriyle, kadın haklarını savunmak için kocalar ve babalarla sürekli savaşan Molière çağlar boyu edebiyatın en karanlık ve en ağır dönemlerini komediyle dile dökmüştür.


Çeviren : Lütfi Ay
Yöneten: Leyla Nazlı
Oyuncular: Abdullah Tercanlı, Ayşegül Altın, Cenan Kaya, Deniz Ünal, Gökmen Güvener, Livia Arditti, Özgur Akbaba, Salih Akan, Saliha Eken, Serpil Delice, Tülin Tokgöz ve Tuncay Akpınar.
Sahne Tasarımı: Martina von Holn
Kostüm: Gülayse Çelik
Sahne Tasarımı Yardımcısı: Emma Fisher
Bilet: 5 sterlin


FOTOĞRAF: Oyunun afişi

791800cookie-checkHastalık Hastası, Arcola’da…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.