Hastalıklı olmayan hastane

“Türkiye’de Bütün Hastaneler Hastalıklı”. 14 gün hastanede yatan biri olarak, her zaman gündemimizde olan bu konuyu sizlerle paylaşmak istedim.


5 Aralık 2007 Çarşamba günü, doktorum, Ürolog Sedat Gök Beyefendi tarafından, prostat ve hidrosel ameliyatlarını olmak için, Fethiye Devlet Hastanesi’ne yatırılmak üzere çağrıldım.


Selma ile Kalkan’dan Fethiye’ye gitmek için yola çıktığımızda yaşantımda gördüğüm sayılı birkaç yağmurdan biriyle karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Fethiye’ye yaklaştıkça şiddetini arttıran yağmur beni çeşitli düşüncelere gark etti (Aradan geçen zaman zarfında, o günkü yağmur Fethiye’de sel baskınına sebep olduğundan dolayı, mağdurlarına yapılan yardımı gene gazetelerde okumuştum).


Bir takım formaliteleri yerine getirdikten sonra, öğle vakti hemşirem Emine Çakır Hanımefendi’ye teslim olduğumda, büyük tansiyonumun 19, küçük tansiyonumun da 12
Olduğunu öğrenmiştim.


1013 nolu odaya yerleştiğimde, hastalıklı olmayan bir hastaneye yattığıma, ben ve Selma çok sevinmiştik. Hastanenin, çok temiz olduğu gözüküyordu.


Fakat yapılan kontrollere göre ameliyata alınmam mümkün değildi. “SİGARA” denilen illettin ciğerlerime yaptığı tahribat, sekiz gün serum ve antibiyotik yüklemelerinden sonra kabil olacaktı.


Anestezi uzmanı Hanım Doktor, seni bu ciğerlerle uyutursak bir daha uyandıramayız dediğinde işin ciddiyetini anlamıştım… “Ben sigarayı 2006 senesinin Haziran ayında bir daha içmemek üzere terk etmedim. O beni terk etti.”


Kitaplarım vardı, Selma her gün ziyaretime geliyordu, hastane Selma’nın
Tabiriyle “Norveç” hastanesi kadar temizdi, yattığım servisin hemşireleri çok iyi insanlardı, Emine Çakır Hanımefendi bir kardeş kadar yakındı.


Üstüne üstlük Fethiye Körfezi’nin gece manzarası, yataktan çok güzel görünüyordu.


Yalnız hastanenin odalarına küçük bir havalandırma camı koymamaları, “Temiz hava, bol gıda” felsefesine uymuyordu.


Sekizinci günün sonunda 13 rakamı bir daha karşıma çıkmıştı. 13 Aralık Perşembe günü sabah ameliyata alınacaktım. Emine Hemşirem gece nöbetinde hastanede olacaktı,  o bir kuvvetti. Ne yalan söyleyeyim 68 yaşındaki bir adamın haleti ruhiyesi ne kadar olursa benim de öyleydi.


Ameliyathane de Anestezi uzmanı Hanım Doktor’a sordum, fakülteyi bitireli kaç sene oldu diye, on sene olduğunu söyledikten sonra, Fethiye’nin Esen köy’ünden olduğunu söyledi. Esen köy’ü biliyordum. Bende kendisine Esen köy’ün “S” ni “R” ile değiştirip Erenköy yapmak istediğimi, benimde Erenköylü olduğumu, fakat 25 senedir Kalkan’da yaşadığımı söyleyince, oda sonrasında kocasının Yeşilköylü olduğunu ifade ettikten sonra, narkoz olayına başlamak için ameliyat masasına geçti. “Yeşilköy Kalkan’dan Fethiye’ye giderken ilk köy”


Yaklaşık 3 saat süren, belimden verilen narkoz la, kapalı tabir edilen prostat ameliyatı ve diğeri yapıldığında, ameliyathanenin soğukluğu, insanın açık olan belleğine başka düşünceler getiriyordu.


Ameliyat olduğum gece, bir ara tansiyonumun soğuk terle beraber 7/6 gibi düşüklük göstermesine, yüreğini işine katan Emine Hemşirem yetişti.


Hastanede sonda ile geçirilen altı günden sonra, 19 Aralık günü, bayramı evimde geçirmemi isteyen Dr. Sedat Bey yeni bir sonda ile evime gönderdi.


28 Aralık Cuma günü Fethiye’de sondanın çıkarılması ile normal yaşama biraz daha yaklaşmıştım.


Bugün 22 Ocak 2008 çok daha iyiyim, her geçen gün daha iyiye doğru gidiyorum.
Bir de dünyamız her geçen gün daha iyiye gitse, çok daha mutlu olacağım. Bu yaşımdan sonra göreceğimi pek ummuyorum. Çocuklar görmeli 21 inci yüz yılı iyi taraflarıyla.



Hep hayat futbol maçı gibi olsaydı, düşüncemi değiştirmedim, değiştirmem de imkânsız.
“Kırk senelik Kani, olur mu Yani” felsefesini oldum olalı sevmişimdir.


Şu anda maçın 69. dakikasında oynamaktayım, bir müddet daha oynayabileceğimi ümit etmekteyim. Tabii ki zaman neler gösterir bilinmez.


Bu vesile ile Fethiye Devlet Hastanesi Üroloji servisi hemşirelerine, Kardeşim Emine
Çakır Hanımefendi’ye ve beni tekrar sağlığıma kavuşturan Op. Dr. Sedat Gök ve Op. Dr. Ruşen Uç Beyefendilere, sonsuz teşekkürlerimi sunar, yaşamlarında başarılar dilerim.


Herkese sağlıklı günler dileği ile.


 

705810cookie-checkHastalıklı olmayan hastane

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.