‘Hastane MRSA ölümü gizliyor mu?’


Gylnis Day (17) ve Kevin Fenton(24) İpswich Hastahanesi’nde doğumdan 36 saat sonra bebekleri Luke’un antibiyotiğe dayanıklı ‘superbug’tan (Metesilin Resistant Stafilokok Anereus-MRSA) öldüğünü vurgulayarak hastanenin gerçekleri sakladığını öne sürdü.


Acılı aile bebeklerini yitirdikten sonra kendilerine hastane tarafından bir açıklama yapılmadığını belirterek, Londrada’ki Great Ormond Street cocuk hastahanesinde yapılan otopsiden sonrasında ölümün MRSA’den kaynaklandığını öğrendiklerini söylediler..


Baba Fenton oğlunu daha dakikalar önce gördüğünü belirterek, “Hala inanamıyorum, bu gerçek olamaz. Ne yaptıklarını anlayamadım, bir hemsire oğlumu kucağımdan aldı odadan hızlı bir şekilde çıktı. Hastahane virüsün nedenini aramak için görevlilere ve aileye test yaptılar ama bütün sonuçlar negatif cıktı” dedi.


Anneanne Kathy Day de aynı hastanede çalıştığını ve bu sorumsuzluk karşısında istifa ederek kampanya başlatacağını söyledi.


HASTANE ARAŞTIRACAK


Hastahane çalışanları bu suçlamanın doğru olmadığını ama sonuna kadar araştırma yapılacağınıda belirtti. Hastahane ‘den yapılan açıklamada “Virüsün nedenini aramak için görevlilere ve aileye test yapıldı fakat sonuçlar hastaneyi haksız çıkaracak biçimde pozitif çıkmadı” denildi.


Hastalar Derneği Başkanı Michael Summers da olayın karışık olduğunu belirterek “Hastanenin yanısıra ziyaretçiler de MRSA taşıyıcısı olabilir” demekle yetindi.


MRSA?


İngiltere hastanelerini kasıp kavuran ‘superbag’ son bir yıldır hastane ölümlerinin yüzde 7’sinden sorumlu tutuluyor.


İngiltere’de ‘deli dana’ hastalığı sonrasında medyanın üzerinde en çok durduğu bakteri olan MRSA hastanelerde genellikle çocuk, yaşlı ve ameliyat olmuş direnci küçük hastaları etkiliyor. MRSA’e karşı henüz güçlü bir antibiyotik geliştiremeyen uzmanlar hastaneye giden herkesin el ve yüzlerini sabunlu suyla yıkamalarını istemekle yetiniyor.


MRSA Türkiye’deki hastanelerin de sorunu olmayı sürdürüyor. Geçen Ağustos’ta eski bakan Veysel Atasoy özel bir hastanede MRSA kaparak yaşamını yitirmişti. 


FOTOĞRAF: MRSA bakterisi


779290cookie-check‘Hastane MRSA ölümü gizliyor mu?’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.