Hastaneden yeniden açlık grevine

Açlık grevine katılan Tekel işçileri, eylemlerine konferans salonunda devam ediyor. Eyleme, 16 kadın işçi de katılıyor.

Başlarına ”siyah” kurdele bağlayan işçilerin üzerindeki beyaz önlüklerde de ”Onursuz yaşamaktansa onurlu ölmeyi tercih ederim”, ”Ölmek var dönmek yok”, ”Sadece çocuklarım için”, ”Çocuklarımızın geleceğini istiyorum” ifadeleri yer alıyor. İşçilerden bazılarının üzerlerindeki önlüklerde de çocuklarının fotoğrafları bulunuyor.

Gazete ve televizyonlarda Tekel işçilerine ilişkin çıkan haberleri takip eden açlık grevindeki işçiler, eylem süresince yaşadıkları olayları ve duygularını kağıda döktü.

HASTANE MOLASI

Bu arada, açlık grevine devam eden işçilerden 3’ünün mide bulantısı ve baş ağrısı şikayetleriyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

İşçilerin, hastanelerdeki kontrollerin ardından Türk-İş Genel Merkezi’ne dönerek açlık grevine devam ettikleri bildirildi.

CHP ÇORBA DAĞITTI

Dışarıdaki çadırlarda eylemi devam ettiren işçilere, CHP Çankaya İlçe Örgütü sabah saatlerinde çorba dağıttı.

Ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve Kimya Mühendisleri Odası üyeleri de Tekel işçilerini ziyaret ederek, eylemi desteklediklerini belirtti.

BATTANİYE VE İLAÇ İHTİYACI

Sendika yetkilileri, özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığının çok düşmesi nedeniyle işçilerin ısınma problemi yaşadıklarını, şu ana kadar işçilere yapılan battaniye yardımına rağmen bu konudaki ihtiyacın sürdüğünü ifade etti.

Çadırlardaki sobalarda yakmak için oduna da gereksinim duyulduğunu kaydeden yetkililer, açlık grevine katılmayan işçiler için de kumanyaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

İşçilere gönüllü sağlık hizmeti sunan doktorlar ise özellikle solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlara gereksinim duyulduğunu bildirdi.

1233250cookie-checkHastaneden yeniden açlık grevine

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.