Hastaneye ‘zor’ ama ‘geç’ kabul edildi

Adıyaman Gölbaşı Kösüklüköyü’nde doğan Sucu, gözü yaşlı eşi Mehmet ile 9 yaşında bir kızı ve 12 yaşında da bir oğlunu geride bıraktı.


Mehmet Sucu, eşinin soğukalgınlığı semptonlarına benzer şikayetlerde bulunduğunu belirterek “Hastanede ne yazık ki tam teşhis konulamadı” dedi.


Mehmut Sucu şunları anlattı:


“Eşimin 1996’dan bu yana kalp sorunu vardı ama son şikayetleri kalp ile ilgili değildi. Soğukalgınlığı semptomlarının gözlendiği bir virüs kaptığını sandık. Sürekli midesi bulanmaya başladı. Ateşi ve ağrısı vardı. Sol böğrü ağrıyordu. Vücudunda kızarıklıklar oluştu. 26 Aralık günü 2 kez acil servise gittik ve her birinde de 3-4 kez sıra bekledik. Doktorlar kızarıklar için krem verip gönderdiler. Bize korkulacak bir şeyin olmadığı söylendi…”


Ertesi günü eşinin daha kötüleşmesi üzerine ambulans çağırdığını belirten yaslı koca, “Ne yazık ki bizim daha önce acil serviste bulunduğumuzu öğrenince ambulans göndermediler ve kendi olanaklarımızla hastaneye gittik. Bu kez kan ve idrar tahlili edip, göğüs filmi çekip ağrı kesici ve bazı ilaçlar verdiler. Evimize döndük fakat eşimin durumu giderek kötüleşiyordu…” diye konuştu.


29 Aralık sabahı acil rendevu ile aile doktorunu gören Sucu ailesi, doktorun tahlilleri değerlendirdikten sonra “tekrar hastaneye yollanır. Yine hastanede sıra bekleyen hasta kadın ve eşi bu kez hastanenin Bakım Bölümü’ne (Care Unit) kabul edilir. Genç kadının durumu giderek kötüleşince de yoğun bakıma alınır.


Mehmet Sucu, 2 Ocak Cuma sabahı erken saatlerde hastaneden çağrılarak eşinin kalp yetmezliğinden vefat ettiğini öğrenir. Perşembe öğleyin Süleymaniye Camii’de cenaze namazı kılınan genç kadın Tottenham Mezarlığı’nda toprağa verildi.


FOTOĞRAF: Acılı eş Mehmet Sucu’yu eş ve dost yalnız bırakmadı…

820050cookie-checkHastaneye ‘zor’ ama ‘geç’ kabul edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.