Hatalar düzeltilmeli

Hayat öyle değil ama hayatta olmayacak, değişmeyecek kaide yoktur. Değişimin unsuru kendimiz iz. Kendimize inandığımızda, yanlış attığımız adımların farkına varırız. Farkına varınca da akıllıca davranmalıyız ki. Hayatımızın yanlışlarını düzeltebilelim.
Davranışlarımızın hepsi bizim irademizde gizli. O gizli olan gücümüzü kullanarak hatamızı düzeltme yönüne yönelmeliyiz.
Düzeltme yoluna girince güzellikleri yaşamaya başlarız.
Bahanelere sığınmadan, dost doğru hareketimizle eski alışkanlılarımızı terk edebiliriz.
Nasıl yanlış veya kötü davranışlara alışmışsak, yanlışı da terk edebilmeli insan. Yanlışı terk etme erdemini göstermeliyiz.
Kötülüğün boşluğunu iyi huylarla doldurmalı insan. Boşluk doldurulursa insan yalnız kalmamış olur hayatta. Böyle yaparsak iyi huylarla bezenmiş oluruz.
Bize değer vermeyenler değer verir olurlar.
İnsanoğlunun iradesinden daha kuvvetli güç yok denebilir. Atalarımız” İnsan istedikten sonra tekeden süt çıkartır derler” bunun manası açık.
Sadece istemek. Ama içten, yürekten ve samimi olarak istemeliyiz. Kötülüklerden kurtulmayı. İyiliklere yönelmeyi. Beynimize yerleştirmeliyiz, ben yanlışlığa düştüğüm gibi doğru davranışları da başarıyla yaparım demeliyiz.
Güzellikleri yaşamaya inanmalı insan. İsteyerek ve inanarak işe başlanıldığında başarılmayacak durum yoktur.
Kötü alışkanlıkların getirisi yoktur. Kötülüğün kayıptan başka bize verdiği olmamıştır. İflasımızın hızla yaklaştığını görerek inatla kötülüğe devam etmemeliyiz.
Akıl nimetini kullanmalıyız. Düşünce gücünün farkına varmalı insan.
Yıllarca içki kullanmış olabilirsiniz. Aynı şekilde sizin babanızın da, sizin gibi içki kullanarak eve gelmesini ister miydiniz?
İstemezdiniz değil mi? İstenilmez, babaların yolu hasretle beklenebilmesi için, aile fertleri korkmamalı. Baba kötü olmazsa korkulmaz.
Sizin aile bireylerinizde aynı sizin gibi istiyorlar. Ailemizi, sevenlerimizi, dostlarımızı anlayalım. Hatamız varsa dönelim.
Önce kendi adımıza, sonra çocuklarımız ailemiz adına. Örnek alınan kişiysek gelecek nesil için, kötülüklerden vazgeçilmeli.
Gelecek neslin, geleceğini karartmamalıyız. Niyeti iyi, düşüncesi temiz, davranışları hoş olmalı insanların.

742520cookie-checkHatalar düzeltilmeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.