Hatay’da bulundu, kilosu 2 bin euro

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Hatay ve Kahramanmaraş’ta yapılan araştırmalarda, ‘siyah elmas’ ya da ‘kralların yiyeceği’ olarak adlandırılan ve kilosu türüne göre 50 ile 2 bin euro arasında olan trüf mantarı bulundu.

Hatay’da bulundu, kilosu 2 bin euro Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Odun Dışı Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 2018’e kadar uygulanacak olan ‘Trüf Mantarı Eylem Planı’ kapsamında, bölgedeki araştırma başlattı.

Hatay’da bulundu, kilosu 2 bin euro  Trüf uzmanı Ziyafet Arslan’ın yönetimindeki ekipte, bu konuda eğitimli olan Lagotta Romagnolo cinsi bir köpek de yer aldı.
Hatay’da bulundu, kilosu 2 bin euro Uzman köpek, toprağın 5 ile 20 santimetre altındaki ağaç köklerinde yetişen trüf mantarlarını kısa sürede buldu. Köpeğin tepki verdiği alanlarda yapılan kazılarda trüf mantarlarına rastlandı.

Dörtyol, Belen ve Andırın’da

Hatay’da bulundu, kilosu 2 bin euro Yapılan aramalarda Kahramanmaraş’ın Onikişubat ile Andırın, Hatay’ın ise Dörtyol ve Belen ilçelerinde trüf mantarları bulundu. Bulunan türler inceleme için Selçuk Üniversitesi’ne gönderildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Hatay’da bulundu, kilosu 2 bin euro “Dünyada ‘siyah elmas’ veya ‘kralların yiyeceği’ olarak adlandırılan trüf mantarının toprağın 5 ile 20 santimetre derinliğinde ağaç köklerinde yetiştiği bilinen yaklaşık 200 türü bulunuyor. Türkiye’de doğal olarak nemli, ormanlık alanlarda yetişen bu mantar keşfedilmemiş hazine olarak adlandırılıyor. Tabiatta en fazla domuzlar tarafından tüketilen ve özel eğitimli köpeklerle toplanan trüf mantarının kilosu türüne göre 50-2 bin euroo arasında değişiyor. Daha önce tespit edilmiş olan noktalar olan Kahramanmaraş Onikişubat Elmalar Mahallesi, Andırın, Dörtyol, Belen ilçelerinde aramalar yapıldı. Bazı alanlarda ise trüf emarelerine  rastlandı.”

 

2104710cookie-checkHatay’da bulundu, kilosu 2 bin euro

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.