Hatice 13 yaşında “katil” oldu

Güney Londra Charlton’da yaşayan iki kafadar Hatice Can (15) ve arkadaşı Kemi Ajose (19), kıskançlık nedeniyle döverek pençereden atlamasına zorladıkları Rosimeiri Boxall’un (19) ölümüne neden olmaktan dolayı suçlu bulundu.

17 Kasım günü mahkemeye çıkarılan Hatice Can ve arkadaşının sulu tavırları dikkat çekti.

Mahkeme kayıtlarında; iki kafadar saldırı öncesinde bir şişe votka içtikleri ve genç kızı darp ettikleri sırada cep telefonuyla görüntüledikleri de yer aldı.

Zanlıların saldırı sırasında çektikleri o görüntüler, duruşma salonunda juri üyelerine izletildi. Büyük bir sessizliğin hakim olduğu duruşma salonunda, görüntülerdeki tokat ve yumruk seslerinin yankılanırken, sanıkların genç kızın saçını çektikleri ve yüzüne saç spreyi sıktıkları da görüntülerde yer aldı. Rosi, onlardan kaçmak için pencereye çıktı. Hatice Can ona “Ölmek mi istiyorsun. Camdan atla o zaman” dedi. Rosi “Atlamamı mı istiyorsun?” diye sorunca Hatice “Evet” dedi ve Rosi aşağı düştü. Daha sonra Hatice, yerde yatan Rosi’ye küfar ederek, “Hakettiğini buldun sürtük” diye bağırdı.

Hakim, 15 yaşındaki Hatice’nin adının yayınlanmasını istedi. Mahkeme Hakimi, davaya yoğun ilgi gösterilmesi ve ötekiler üzerinde caydırıcı etkisi olması düşüncesiyle, 15 yaşındaki Türk kızı Hatice Can’ın isminin yayınlanmasına izin verdi.

Suçlu bulunan sanıkların cezaları 15 Aralık’ta kesinleşecek.

BABA AFFETTİ

Acılı baba Simon Boxall Brezilya’da evlat edindiği kızını öldürenleri affettiğini söyleyerek, “Onları affettiğimizi bilmelerini istiyoruz. Rosi’nin ölümünden sorumlu olanlar için dua etmeye devam edeceğiz. Bu yaptıkları şeyin önemsiz olduğunu göstermiyor. Elbette önemli. Adaletin yerine gelmesi için yaptıkları seçimlerin sonuçlarıyla yüzleşmeleri gerekiyor ” dedi.

İngiltere basını Hatice Can’ın, Türkiye’de aile içi şiddete maruz kaldığınını öne sürerek, şiddet görerek büyüyen ve bunun neticesinde şiddet yanlısı olan Can’ın, bu şiddetin klasik bir örneği olduğu belirtildi.

827250cookie-checkHatice 13 yaşında “katil” oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.